Tulumba Tatlısı Tarifi
Tulumba Tatlısı tarifi: Tulumba Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Tulumba Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
35 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet
Tulumba Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Şerbeti için:
- 3,5 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı su
- 1-2 damla limon suyu
Hamuru için:
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı ucu tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 1,5 su bardağı un (yeterli, fazla koymayın)
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Tulumba Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Evvela şerbetimizi yapıyoruz. Çünkü şerbetin soğuk, tatlının sıcak olması lazım.
- Toz seker ve suyu tencereye koyup orta ateşte kaynatıyoruz. Kaynayınca limon suyunu ekleyip, 20 dakika daha kısık ateşte kaynatıyoruz. Çünkü şerbetin koyu olması lazım.
- Hamuru için Tencereye su, şeker ve tuzu ekleyip kaynatın. Kaynayınca tereyağını ekleyip karıştırın.
- Daha sonra ocağı kapatıp unu ekleyin ve tahta kaşıkla iyice karıştırın. Hamuru soğumaya bırakın.
- Soğuyan hamura tek tek yumurtaları ekleyin ve mikserle çırpın. En sonda vanilya ve kabartma tozunu ekleyip, çırpın.
- Yapışkan bir kıvam olması lazım. Sıkma torbasına hamuru koyup, tırtıklı duyu ucu takın.
- Tencereye kızartmak için bolca sıvı yağ koyun.
- Hamuru soğuk yağa sıkın. (Çok sıkışık koymayın hamuru çünkü kabartma tozu koyduğumuz için hemen kabarıyorlar)
- Ben 3 sefer kullandım hamurumu, her seferde ocağın altını kapatıp hamuru tencereye öyle koyun.
- Sıcak pişen tatlımızı hemen soğuk servebin içine koyuyoruz. Afiyet olsun.