Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tulumba Tatlısı Tarifi

Tulumba Tatlısı

Tulumba Tatlısı Tarifi

Tulumba Tatlısı tarifi: Tulumba Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Tulumba Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tulumba Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Şerbeti için:

  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1-2 damla limon suyu

Hamuru için:

  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı ucu tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1,5 su bardağı un (yeterli, fazla koymayın)
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Tulumba Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Evvela şerbetimizi yapıyoruz. Çünkü şerbetin soğuk, tatlının sıcak olması lazım.
  • Toz seker ve suyu tencereye koyup orta ateşte kaynatıyoruz. Kaynayınca limon suyunu ekleyip, 20 dakika daha kısık ateşte kaynatıyoruz. Çünkü şerbetin koyu olması lazım.
  • Hamuru için Tencereye su, şeker ve tuzu ekleyip kaynatın. Kaynayınca tereyağını ekleyip karıştırın.
  • Daha sonra ocağı kapatıp unu ekleyin ve tahta kaşıkla iyice karıştırın. Hamuru soğumaya bırakın.
  • Soğuyan hamura tek tek yumurtaları ekleyin ve mikserle çırpın. En sonda vanilya ve kabartma tozunu ekleyip, çırpın.
  • Yapışkan bir kıvam olması lazım. Sıkma torbasına hamuru koyup, tırtıklı duyu ucu takın.
  • Tencereye kızartmak için bolca sıvı yağ koyun.
  • Hamuru soğuk yağa sıkın. (Çok sıkışık koymayın hamuru çünkü kabartma tozu koyduğumuz için hemen kabarıyorlar)
  • Ben 3 sefer kullandım hamurumu, her seferde ocağın altını kapatıp hamuru tencereye öyle koyun.
  • Sıcak pişen tatlımızı hemen soğuk servebin içine koyuyoruz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025