Tulumba Tatlısı Tarifi
Tulumba Tatlısı tarifi: Tulumba Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Tulumba Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
50 adet
Tulumba Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamur malzemeleri:
- 1,5 su bardağı un
- 1,5 su bardağı su
- 50 gram tereyağı
- 3 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı irmik
- 1 yemek kaşığı nişasta
Şerbet için:
- 3 su bardağı şeker
- 2.5 su bardağı su
- 1-2 damla limon suyu
Tulumba Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- İlk önce şerbeti yapılır soğumaya bırakılır.
- Şerbeti 25 dakika kaynatalım, yeterli oluyor.
- Hamuru yaparken su ve tereyağını eritelim.
- Sonra unu koyup kavuralım.
- Bir bütün haline gelince ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Soğuyunca irmik, nişasta ekleyip çırpalım.
- Yumurtaları tek tek ekleyip çırpalım.
- Hamur başta parça parça olacak, sıkıntı yok, sonradan topluyor.
- Bir tavaya yağı dökelim.
- Hamurumuzu sıkma torbasıyla içine sıkalım.
- Soğuk yağda hamurlar turuncu hale gelene kadar kızartalım.
- Tukumbaları süzgeç yardımıyla alıp hemen şerbete koyalım.
- 15 dakika şerbette tutalım. Afiyet olsun.
Tulumba Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Yağ mutlaka soğuk olmalı.