Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tulumba Tatlısı Tarifi

Tulumba Tatlısı

Tulumba Tatlısı Tarifi

Tulumba Tatlısı tarifi: Tulumba Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Tulumba Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tulumba Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamur malzemeleri:

  • 1,5 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı su
  • 50 gram tereyağı
  • 3 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 1 yemek kaşığı nişasta

Şerbet için:

  • 3 su bardağı şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • 1-2 damla limon suyu

Tulumba Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • İlk önce şerbeti yapılır soğumaya bırakılır.
  • Şerbeti 25 dakika kaynatalım, yeterli oluyor.
  • Hamuru yaparken su ve tereyağını eritelim.
  • Sonra unu koyup kavuralım.
  • Bir bütün haline gelince ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  • Soğuyunca irmik, nişasta ekleyip çırpalım.
  • Yumurtaları tek tek ekleyip çırpalım.
  • Hamur başta parça parça olacak, sıkıntı yok, sonradan topluyor.
  • Bir tavaya yağı dökelim.
  • Hamurumuzu sıkma torbasıyla içine sıkalım.
  • Soğuk yağda hamurlar turuncu hale gelene kadar kızartalım.
  • Tukumbaları süzgeç yardımıyla alıp hemen şerbete koyalım.
  • 15 dakika şerbette tutalım. Afiyet olsun.

Tulumba Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?

Yağ mutlaka soğuk olmalı.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025