Tulum Peynirli Pancar Salatası Tarifi
Tulum Peynirli Pancar Salatası tarifi: Tulum Peynirli Pancar Salatası için gerekli malzemeler nelerdir? Tulum Peynirli Pancar Salatası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tabaklık
Tulum Peynirli Pancar Salatası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet pancar
- 1 adet havuç
- 1 adet yeşil soğan
- 1/4 çay bardağı zeytinyağı
- 1/2 adet limon
- 2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı tulum peyniri (ufalanmış)
- 1 adet portakal
Tulum Peynirli Pancar Salatası tarifi nasıl yapılır?
- Pancarınızı soyun. Yarısını 0,5-1 cm kalınlığında yuvarlak dilim olacak şekilde kesin. Diğer yarısını kenara ayırın.
- Kestiğiniz yuvarlak dilimleri servis edeceğiniz tabağın tabanına dizin. Üzerine 1 çay kaşığı tuz, limonun çeyreği ve hafifçe zeytinyağı gezdirip marine olmaya bırakın.
- Bu sırada bir kase içerisine tulum peynirini ufalayın veya çatal yardımıyla ezin.
- Havucu soyun ve kalan pancarla birlikte bir kase içerisine rendeleyin. Yeşil soğanı da ince ince kesip aynı kaseye alın.
- Kalan zeytinyağı, limon, tuz, karabiberle birlikte malzemeleri güzelce harmanlayın. Damak zevkinize göre ekşisini ve tuzunu ayarlayın.
- Hazırladığınız salata karışımını dilimlenmiş pancarların üzerine dikkatlice yerleştirin.
- Portakalın kabuğunu bir bıçak yardımıyla soyun. Lifli kısımlarını dışarda bırakacak şekilde içinden dilim kesin.
- Portakal dilimlerini kenarlarına dizin ve ufaladığınız tulum peynirini de salatanın üzerine dilediğinizce serpiştirin. Ardından hemen servis edin, afiyetler olsun!
Tulum Peynirli Pancar Salatası tarifinin püf noktası nedir?
Salatayı sosuyla karıştırdıktan sonra hemen servis etmelisiniz. Çok beklerse suyunu salar ve tazeliğini yitirir. Ekşiliğini ve tuzunu dilediğiniz gibi ayarlayabilir, damak zevkinize göre çeşitli sirke ve nar ekşisini tercih edebilirsiniz.