Tulum Peynirli Kabak Böreği Tarifi
Tulum Peynirli Kabak Böreği tarifi: Tulum Peynirli Kabak Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Tulum Peynirli Kabak Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 adet
Tulum Peynirli Kabak Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
İç harcı için:
- 4 adet kabak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 200 gram tulum peyniri
- 1/4 demet dereotu
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Üzeri için:
Tulum Peynirli Kabak Böreği tarifi nasıl yapılır?
- Böreğin iç harcını hazırlamak için; kabuğunu alacalı şekilde soyduğunuz kabakları ve tulum peynirini ayrı ayrı kaplara rendenin kalın tarafıyla rendeleyin.
- Kuru soğanı küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın. Dereotunu incecik kıyın.
- Zeytinyağını geniş bir tavada kızdırın. Soğanları renk alana kadar orta ateşte kavurun.
- Rendelenmiş kabakları ekleyip, suyunu çekene kadar 5 dakika daha kavurma işlemini sürdürün.
- Dereotu ve rendelenmiş tulum peynirini ekledikten sonra iç harcı ocaktan alın. Tuz ve karabiberi katın.
- Milföy hamurlarını oda ısısında çözdürdükten sonra hazırladığınız iç harcı orta kısımlarına eşit olarak dağıtın.
- Milföyleri dört tarafı ortada buluşacak şekilde kapatın. Börekleri, kapatma kısımları alt tarafta kalacak şekilde tabanını yağlı kağıt ile kapladığınız fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
- Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürdükten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika kadar pişirin.
- Çıtır börekleri sıcak ya da ılık olarak servis edin ve sevdiklerinizle paylaşın.
Tulum Peynirli Kabak Böreği tarifinin püf noktası nedir?
Milföy hamurlarını kırılmadan kapanması ve kabarması için; oda ısısında çözdürün.Hazırladığınız harcı hamurları sulandırmaması için ılık ya da soğuk olarak kullanın.