Tufahiya Tarifi
Tufahiya tarifi: Tufahiya için gerekli malzemeler nelerdir? Tufahiya nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Tufahiya yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Elmalar için:
- 6 adet yeşil elma
- Yarım litre su
- 2 su bardağı şeker
- 1/2 adet limonun suyu
İç harcı için:
- 150 gram ceviz içi (ince çekilmiş)
- 4 yemek kaşığı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı şeker
Üzeri için:
- 1 kase çırpılmış krema (opsiyonel)
- 6 adet vişne (çekirdekleri çıkartılmış) (opsiyonel)
Tufahiya tarifi nasıl yapılır?
- Elmaları soyun ve soyduğunuz kabukları atmayıp bir kenara ayırın. İçlerini doldurabileceğiniz şekilde elmaların içlerini oyun.
- Tencereye su, şeker, limon suyu ve elmanın kabuklarını koyarak kaynatın. Ardından oyulmuş elmalarınızı ekleyin ve 5-6 dakika kadar haşlayın.
- Şerbet içerisinden haşlanan elmaları çıkarıp yayvan bir kaba alın ve soğuması için 30 dakika kadar dinlendirin. Şerbeti bir kenara ayırın.
- Bu sırada iç harcını hazırlamak için süt ve cevizi bir kasede karıştırın.
- Tereyağını bir tavada eritin ve üzerine şekeri ekleyerek karıştırın.
- Sütle karıştırdığınız cevizleri de tavaya ekleyin 1-2 dakika kadar karışımı kavurun ve ardından ocaktan alın.
- Elmalarınızı hazırladığınız iç harcı ile doldurun. Şerbeti üzerlerine dökün ve önce oda sıcaklığında ardından buzdolabında dinlendirin.
- Servis etmeden önce arzuya göre üzerine çırpılmış krema sıkıp vişne koyabilirsiniz. Afiyet olsun!
Tufahiya tarifinin püf noktası nedir?
Elma dolmaları soğuduktan sonra krem şantiyi üzerine sıkın, aksi takdirde sıcaklığıyla krem şanti de eriyecektir. Elmaları doldurmak için içlerini oyarken tabanın çok ince kalmamasına dikkat edin.
Tufahiya tarifi için servis önerisi
Çırpılmış krema yerine paket krem şanti kullanabilirsiniz, dilerseniz kremasız sade haliyle de servis edebilirsiniz.