Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Truff Tarifi

Truff

Truff Tarifi

Truff tarifi: Truff için gerekli malzemeler nelerdir? Truff nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Truff yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet havuç
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 su bardağı yulaf kepeği
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 7 adet hurma
  • 4 yemek kaşığı pekmez
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzerini kaplamak için:

  • 1 su bardağı hindistan cevizi

Truff tarifi nasıl yapılır?

  • Havuçları rendeleyin ve bir tavanın içerisinde zeytinyağı ile birlikte yumuşayana kadar güzelce kavurun.
  • Hurmaların çekirdeklerini çıkarın. Suyun içerisinde yumuşaması için bekletin. Zaten yumuşaksa bu işlemi yapmanıza gerek yok.
  • Havuçları bir süre oda sıcaklığında dinlendirin. Ardından sotelenmiş havuçları, ceviz içi, yumuşayan hurmaları, yulaf kepeği, pekmez ve tarçını rondonun içerisine alın.
  • Tüm malzemeler birbirine karışana kadar rondodan geçirin. Bu süreç içerisinde arada bir açıp spatula yardımıyla malzemeleri düzeltip yeniden karıştırmanız gerekebilir.
  • Güzelce karıştığında harçtan ceviz büyüklüğünde minik toplar alın. Hindistan cevizine bulayın ve bir kabın içerisine dizin. Buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin. Ardından afiyetle tüketin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025