Truff Tarifi
Truff tarifi: Truff için gerekli malzemeler nelerdir? Truff nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
25 adet
Truff yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet havuç
- 1 su bardağı ceviz içi
- 1 su bardağı yulaf kepeği
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 7 adet hurma
- 4 yemek kaşığı pekmez
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzerini kaplamak için:
- 1 su bardağı hindistan cevizi
Truff tarifi nasıl yapılır?
- Havuçları rendeleyin ve bir tavanın içerisinde zeytinyağı ile birlikte yumuşayana kadar güzelce kavurun.
- Hurmaların çekirdeklerini çıkarın. Suyun içerisinde yumuşaması için bekletin. Zaten yumuşaksa bu işlemi yapmanıza gerek yok.
- Havuçları bir süre oda sıcaklığında dinlendirin. Ardından sotelenmiş havuçları, ceviz içi, yumuşayan hurmaları, yulaf kepeği, pekmez ve tarçını rondonun içerisine alın.
- Tüm malzemeler birbirine karışana kadar rondodan geçirin. Bu süreç içerisinde arada bir açıp spatula yardımıyla malzemeleri düzeltip yeniden karıştırmanız gerekebilir.
- Güzelce karıştığında harçtan ceviz büyüklüğünde minik toplar alın. Hindistan cevizine bulayın ve bir kabın içerisine dizin. Buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin. Ardından afiyetle tüketin.