Trüf Mantarlı Risotto Tarifi
Trüf Mantarlı Risotto tarifi: Trüf Mantarlı Risotto için gerekli malzemeler nelerdir? Trüf Mantarlı Risotto nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kişilik
Trüf Mantarlı Risotto yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 80 gram risotto pirinci
- 50 gram arpacık soğan
- 50 gram zeytinyağı
- 200 ml. sebze suyu
- 100 ml. beyaz şarap
- 30 gram pecoino romano peyniri
- 50 gram mascarpone peyniri
- 30 gram tereyağı
- 5 gram trüf mantarı
Trüf Mantarlı Risotto tarifi nasıl yapılır?
- Sıcak suda kolay bir şekilde kabuklarını ayıkladığınız arpacık soğanları, küçük parçalar halinde doğrayın.
- Zeytinyağını tavada kızdırın. Doğranmış arpacık soğanları ekleyin ve renk alana kadar soteleyin.
- Kavrulan soğanlara risotto pirincini ekleyin 2-3 dakika kadar kavurun. Sırasıyla; beyaz şarabı ve bir kenarda kısık ateşte kaynamakta olan sıcak sebze suyundan azar azar ekleyip, pirincin çekmesini sağlayın.
- Nişastasını bırakması için karıştırarak pişirdiğiniz risottoya azar azar sebze suyu eklemeye devam edin.
- Kıvam alan pirinçlere son olarak mascarpone peyniri, rendelenmiş Pecoino Romano peyniri ve tereyağını katın.
- Son bir kez karıştırdıktan sonra dumanı üzerinde olan risottoyu servis tabağına alın. Traşladığınız trüf mantarı ile bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Trüf Mantarlı Risotto tarifinin püf noktası nedir?
Sıcak durumda olan sebze suyunu azar azar eklemeye özen gösterin.Risottoyu, nişastasını salıp kıvam alması için sürekli aynı yöne doğru karıştırın.