Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Trompet Mantarı Pate Tarifi

Trompet Mantarı Pate

Trompet Mantarı Pate Tarifi

Trompet Mantarı Pate tarifi: Trompet Mantarı Pate için gerekli malzemeler nelerdir? Trompet Mantarı Pate nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Trompet Mantarı Pate yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 400 gram borazan (trompet mantarı)
  • 1-2 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı kuru üzüm
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı garam masala
  • 1 tatlı kaşığı karadut pekmezi
  • 40 gram ceviz içi
  • 2 yemek kaşığı balsamik sirke
  • 50 gram klarifiye tereyağı
  • 50 ml. reisling ( yada misket şarabı)
  • 20 ml. brendi
  • 1 dal taze kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için:

  • 15-20 gram klarifiye tereyağı
  • 1 dal taze kekik (ya da adaçayı)

Trompet Mantarı Pate tarifi nasıl yapılır?

  • Kırmızı soğanları küp şeklinde doğrayın. Genişçe bir tavaya tereyağ ekleyin, köpürmeye başladığında soğanları ve tuzu ekleyin. Kısık ateşte transparan oluncaya kadar soteleyin.
  • Önce üzümleri sonra da mantarları ilave ederek 4-5 dakika daha pişirin.
  • Beyaz şarabı ekleyin.
  • Kekik , garam masala, tuz-karabiber ve pekmezi ekleyip kısık ateşte pişirin.
  • Mantarlar yumuşayınca ve suyunu çekince karışımı ateşten alın.
  • Soğuduğunda ceviz ve balsamik sirkeyi ekleyerek blenderdan geçirin. Klarifiye tereyağını, arnavut biberini ve brendi'yi ekleyin, çeşnisini ayarlayın ve bir kere daha çevirin.
  • Servis edeceğiniz kaselere alıp, üzerlerini düzleştirin. Taze otlarle süsleyip  klarifiye tereyağı ile kaplayın.  Kızarmış ekmeklerle birlikte servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025