Trompet Mantarı Pate Tarifi
Trompet Mantarı Pate tarifi: Trompet Mantarı Pate için gerekli malzemeler nelerdir? Trompet Mantarı Pate nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Trompet Mantarı Pate yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 400 gram borazan (trompet mantarı)
- 1-2 adet soğan
- 1 yemek kaşığı kuru üzüm
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı garam masala
- 1 tatlı kaşığı karadut pekmezi
- 40 gram ceviz içi
- 2 yemek kaşığı balsamik sirke
- 50 gram klarifiye tereyağı
- 50 ml. reisling ( yada misket şarabı)
- 20 ml. brendi
- 1 dal taze kekik
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için:
- 15-20 gram klarifiye tereyağı
- 1 dal taze kekik (ya da adaçayı)
Trompet Mantarı Pate tarifi nasıl yapılır?
- Kırmızı soğanları küp şeklinde doğrayın. Genişçe bir tavaya tereyağ ekleyin, köpürmeye başladığında soğanları ve tuzu ekleyin. Kısık ateşte transparan oluncaya kadar soteleyin.
- Önce üzümleri sonra da mantarları ilave ederek 4-5 dakika daha pişirin.
- Beyaz şarabı ekleyin.
- Kekik , garam masala, tuz-karabiber ve pekmezi ekleyip kısık ateşte pişirin.
- Mantarlar yumuşayınca ve suyunu çekince karışımı ateşten alın.
- Soğuduğunda ceviz ve balsamik sirkeyi ekleyerek blenderdan geçirin. Klarifiye tereyağını, arnavut biberini ve brendi'yi ekleyin, çeşnisini ayarlayın ve bir kere daha çevirin.
- Servis edeceğiniz kaselere alıp, üzerlerini düzleştirin. Taze otlarle süsleyip klarifiye tereyağı ile kaplayın. Kızarmış ekmeklerle birlikte servis edin.