Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Traksos Tarifi

Traksos

Traksos Tarifi

Traksos tarifi: Traksos için gerekli malzemeler nelerdir? Traksos nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Traksos yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 10 kilogram domates
  • 5 kilogram patlıcan
  • 5 kilogram kırmızı kapya biber
  • 2 kilogram havuç
  • 1 tutam toz şeker
  • 5 adet büyük diş sarımsak
  • 1 büyük su bardağı zeytinyağı
  • 3 tepeleme yemek kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı ceviz içi

Traksos tarifi nasıl yapılır?

  • Tencereye önce domatesleri koyup hafif kaynayana kadar orta ateşte pişirin. Üzerine sırasıyla havuçları, biber ve patlıcanları ekleyin.
  • Patlıcanları ve biberleri közleyip soğuyunca soyun. İster ocakta isterseniz fırında yapabilirsiniz .
  • Tuz ve şekeri de ekleyip iyice kaynatın.
  • Kaynadıktan sonra tepsiye döküp üzerine yağı ekleyin.
  • Fırında da kaynatmaya devam edin. 20 dakika fırında pişen sosumuz artık hazır. Kavanozlayıp kış boyunca yiyebilirsiniz.

Traksos tarifinin püf noktası nedir?

Konserveler genelde ocakta kaynatılıp direkt kavanozlanır. Kavanozlamadan önce fırınlarsanız lezzeti daha farklı olacaktır. Küçük küçük kavanozlara koyarsanız açtığınızda çabuk tüketmenize gerek kalmayacaktır. Bizim gibi kalabalık aile değilseniz büyük kavanozlarda açılınca tüketmek zor oluyor.

Traksos tarifi için servis önerisi

Yaptığınız sosu servisten önce biraz ısıtmalısınız. Isırtırken içine ceviz koymalısınız.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025