Trabzon Pidesi Tarifi
Trabzon Pidesi tarifi: Trabzon Pidesi için gerekli malzemeler nelerdir? Trabzon Pidesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 adet
Trabzon Pidesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 160 gram un
- 1/2 su bardağı su (ılık)
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Üzeri İçin:
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 100 gram kolot peyniri (rendelenmiş)
- 25 gram tel peyniri
Trabzon Pidesi tarifi nasıl yapılır?
- Bir kasede maya, ılık su ve zeytinyağını karıştırın ve 3 dakika bekletin.
- Unu bir yoğurma kabına alın ve mayalı karışımı unun üzerine dökün.
- Yoğurduğunuz hamurun üzerine streç film örtüp, 30 dakika mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamuru elinizle açabildiğiniz incelikte açın.
- Kenarlarını bir parmak olacak şekilde içe doğru katlayın.
- 240 derece fırında 5 dakika bu şekilde fırınlayın.
- 5 dakika fırında pişen pideyi fırından çıkarıp üzerine rendelenmiş kolot peyniri ve tel peynirini ekleyip 5 dakika daha fırına verin.
- Pideyi tekrar fırından çıkarın ve üzerine yumurta ve 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyin ve fırını kapatıp sadece mevcut ısısı ile yumurtayı pişirmesini bekleyin. Sarısını çok fazla katılaştırmadan fırından alın ve servis edin.