Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Trabzon Pidesi Tarifi

Trabzon Pidesi

Trabzon Pidesi Tarifi

Trabzon Pidesi tarifi: Trabzon Pidesi için gerekli malzemeler nelerdir? Trabzon Pidesi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Trabzon Pidesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 160 gram un
  • 1/2 su bardağı su (ılık)
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Üzeri İçin:

  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 100 gram kolot peyniri (rendelenmiş)
  • 25 gram tel peyniri

Trabzon Pidesi tarifi nasıl yapılır?

  • Bir kasede maya, ılık su ve zeytinyağını karıştırın ve 3 dakika bekletin.
  • Unu bir yoğurma kabına alın ve mayalı karışımı unun üzerine dökün.
  • Yoğurduğunuz hamurun üzerine streç film örtüp, 30 dakika mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanan hamuru elinizle açabildiğiniz incelikte açın.
  • Kenarlarını bir parmak olacak şekilde içe doğru katlayın.
  • 240 derece fırında 5 dakika bu şekilde fırınlayın.
  • 5 dakika fırında pişen pideyi fırından çıkarıp üzerine rendelenmiş kolot peyniri ve tel peynirini ekleyip 5 dakika daha fırına verin.
  • Pideyi tekrar fırından çıkarın ve üzerine yumurta ve 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyin ve fırını kapatıp sadece mevcut ısısı ile yumurtayı pişirmesini bekleyin. Sarısını çok fazla katılaştırmadan fırından alın ve servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025