Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Trabzon Pidesi Tarifi

Trabzon Pidesi

Trabzon Pidesi Tarifi

Trabzon Pidesi tarifi: Trabzon Pidesi için gerekli malzemeler nelerdir? Trabzon Pidesi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Trabzon Pidesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 400 gram kolot peyniri (rendelenmiş)
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Trabzon Pidesi tarifi nasıl yapılır?

  • Hamur için un ve mayayı karıştırın. Karışıma suyu azar azar ekleyerek yoğurun.
  • Hamur toparlanınca tuzu ekleyip pürüzsüz olana kadar yoğurmaya devam edin.
  • Hamurun dinlenmesi için altını ve üstünü unlayıp derin bir kaba alın. Üzeri örtülü bir şekilde oda sıcaklığında 20 dakika dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru ikiye bölün ve yuvarlayıp son kez mayalanması için unlanmış bir tepsiye yerleştirin. Üzerini örtün ve 30 dakika daha bekletin.
  • Hamurları tek tek, hafifçe unlanmış bir tezgaha alın. Yuvarlak ve ince bir hal alana kadar ellerinizle ya da merdane ile açın.
  • Hamurun kenarlarını 1 santimetre kalınlığında içeri doğru katlayın ve parmak uçlarınızla bastırıp açılmayacak şekilde kapatın.
  • Hazırladığınız pide hamurunu tepsiye yerleştirin. Rendelenmiş peynirin yarısını serin.
  • 200 derecede önceden ısıtılmış fanlı fırında peynirler eriyip pidenin kenarı kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkan pidenin üzerine sıcakken yumurta sarısı ekleyin.
  • Pidenin kenarını 1 yemek kaşığı tereyağı ile yağlayıp kalanını da yumurtanın yanına ekleyin.
  • Pidenizi sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025