Trabzon Pidesi Tarifi
Trabzon Pidesi tarifi: Trabzon Pidesi için gerekli malzemeler nelerdir? Trabzon Pidesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
75 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 adet
Trabzon Pidesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- 1,5 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 400 gram kolot peyniri (rendelenmiş)
- 2 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Trabzon Pidesi tarifi nasıl yapılır?
- Hamur için un ve mayayı karıştırın. Karışıma suyu azar azar ekleyerek yoğurun.
- Hamur toparlanınca tuzu ekleyip pürüzsüz olana kadar yoğurmaya devam edin.
- Hamurun dinlenmesi için altını ve üstünü unlayıp derin bir kaba alın. Üzeri örtülü bir şekilde oda sıcaklığında 20 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamuru ikiye bölün ve yuvarlayıp son kez mayalanması için unlanmış bir tepsiye yerleştirin. Üzerini örtün ve 30 dakika daha bekletin.
- Hamurları tek tek, hafifçe unlanmış bir tezgaha alın. Yuvarlak ve ince bir hal alana kadar ellerinizle ya da merdane ile açın.
- Hamurun kenarlarını 1 santimetre kalınlığında içeri doğru katlayın ve parmak uçlarınızla bastırıp açılmayacak şekilde kapatın.
- Hazırladığınız pide hamurunu tepsiye yerleştirin. Rendelenmiş peynirin yarısını serin.
- 200 derecede önceden ısıtılmış fanlı fırında peynirler eriyip pidenin kenarı kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkan pidenin üzerine sıcakken yumurta sarısı ekleyin.
- Pidenin kenarını 1 yemek kaşığı tereyağı ile yağlayıp kalanını da yumurtanın yanına ekleyin.
- Pidenizi sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.