Trabzon Hurmalı Manolya Tarifi
Trabzon Hurmalı Manolya tarifi: Trabzon Hurmalı Manolya için gerekli malzemeler nelerdir? Trabzon Hurmalı Manolya nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kase
Trabzon Hurmalı Manolya yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 kutu sıvı krema (200 ml)
- 1 paket vanilya
Trabzon Hurmalı Manolya tarifi nasıl yapılır?
- Bir kaba un ve şekeri alarak karıştırıp sütü ilave ediyoruz ve ocağa alıyoruz.
- Çırpma teliyle karıştırarak kıvam alıp göz göz olana kadar pişiriyoruz.
- 10 dakika ılımaya bırakıp vanilya ve kremayı ekleyerek mikserle çırpıyoruz. Muhallebi hazırdır.
- Bardakların en alt kısmına bisküvi, ortaya muhallebi ve en üst kısmına da ezilmiş medine hurması koyuyoruz.
- Dolapta en az 3 saat beklettikten sonra tüketebilirsiniz. Dilerseniz geceden yapıp sabaha tüketebilirsiniz. Böyle daha güzel oluyor. Afiyetle olsun.