Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Trabzon Hurmalı Manolya Tarifi

Trabzon Hurmalı Manolya

Trabzon Hurmalı Manolya Tarifi

Trabzon Hurmalı Manolya tarifi: Trabzon Hurmalı Manolya için gerekli malzemeler nelerdir? Trabzon Hurmalı Manolya nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Trabzon Hurmalı Manolya yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 kutu sıvı krema (200 ml)
  • 1 paket vanilya

Trabzon Hurmalı Manolya tarifi nasıl yapılır?

  • Bir kaba un ve şekeri alarak karıştırıp sütü ilave ediyoruz ve ocağa alıyoruz.
  • Çırpma teliyle karıştırarak kıvam alıp göz göz olana kadar pişiriyoruz.
  • 10 dakika ılımaya bırakıp vanilya ve kremayı ekleyerek mikserle çırpıyoruz. Muhallebi hazırdır.
  • Bardakların en alt kısmına bisküvi, ortaya muhallebi ve en üst kısmına da ezilmiş medine hurması koyuyoruz.
  • Dolapta en az 3 saat beklettikten sonra tüketebilirsiniz. Dilerseniz geceden yapıp sabaha tüketebilirsiniz. Böyle daha güzel oluyor. Afiyetle olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025