Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Trabzon Hurmalı Kek Tarifi

Trabzon Hurmalı Kek

Trabzon Hurmalı Kek Tarifi

Trabzon Hurmalı Kek tarifi: Trabzon Hurmalı Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Trabzon Hurmalı Kek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Trabzon Hurmalı Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kek için:

  • 4 adet orta boy trabzon hurması
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilin
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı toz zencefil

Üzeri için:

  • 1 adet büyük boy trabzon hurması
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Trabzon Hurmalı Kek tarifi nasıl yapılır?

  • Fırınınızı 180 derecede ısıtarak işe başlayın.
  • Trabzon hurmalarınızın çekirdeklerini çıkarın. Çatal yardımıyla ezerek ya da rondodan geçirerek püre kıvamına getirin.
  • Un, kabartma tozu, vanilya, tarçın ve zencefili ayrı bir kabın içinde güzelce karıştırın.
  • Şeker, püre haline getirdiğiniz Trabzon hurması ve sıvı yağı bir kabın içine alıp mikser ya da tel çırpıcı yardımıyla çırpın.
  • Yumurtaları sıvı karışımın içine tek tek kırın ve her kırdığınız yumurtanın ardından mikserle çırpmaya devam edin.
  • İyice karıştığından ve şekerin eridiğinden emin olduğunuzda çırpmayı bırakın.
  • Unlu karışımı sıvı malzemelerin üzerine iki seferde ekleyin. Spatula yardımıyla güzelce karıştırın.
  • Homojen bir karışım elde ettiğinizde yağlanmış baton ya da başka bir kek kalıbın içine harcı ilave edin.
  • Isıttığınız fırında içi pişene kadar yaklaşık 35-40 dakika kadar pişirin.
  • Çıkarıp dinlenmeye bırakın.

Trabzon Hurmalı Kek tarifi için servis önerisi

Dilerseniz üzerine hurmaları eklemeden de servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025