Trabzon Hurmalı Kek Tarifi
Trabzon Hurmalı Kek tarifi: Trabzon Hurmalı Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Trabzon Hurmalı Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Trabzon Hurmalı Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kek için:
- 4 adet orta boy trabzon hurması
- 1 su bardağı şeker
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilin
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı toz zencefil
Üzeri için:
- 1 adet büyük boy trabzon hurması
- 2 yemek kaşığı toz şeker
Trabzon Hurmalı Kek tarifi nasıl yapılır?
- Fırınınızı 180 derecede ısıtarak işe başlayın.
- Trabzon hurmalarınızın çekirdeklerini çıkarın. Çatal yardımıyla ezerek ya da rondodan geçirerek püre kıvamına getirin.
- Un, kabartma tozu, vanilya, tarçın ve zencefili ayrı bir kabın içinde güzelce karıştırın.
- Şeker, püre haline getirdiğiniz Trabzon hurması ve sıvı yağı bir kabın içine alıp mikser ya da tel çırpıcı yardımıyla çırpın.
- Yumurtaları sıvı karışımın içine tek tek kırın ve her kırdığınız yumurtanın ardından mikserle çırpmaya devam edin.
- İyice karıştığından ve şekerin eridiğinden emin olduğunuzda çırpmayı bırakın.
- Unlu karışımı sıvı malzemelerin üzerine iki seferde ekleyin. Spatula yardımıyla güzelce karıştırın.
- Homojen bir karışım elde ettiğinizde yağlanmış baton ya da başka bir kek kalıbın içine harcı ilave edin.
- Isıttığınız fırında içi pişene kadar yaklaşık 35-40 dakika kadar pişirin.
- Çıkarıp dinlenmeye bırakın.
Trabzon Hurmalı Kek tarifi için servis önerisi
Dilerseniz üzerine hurmaları eklemeden de servis edebilirsiniz.