Trabzon Hurmalı İrmikli Muhallebi Tarifi
Trabzon Hurmalı İrmikli Muhallebi tarifi: Trabzon Hurmalı İrmikli Muhallebi için gerekli malzemeler nelerdir? Trabzon Hurmalı İrmikli Muhallebi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Trabzon Hurmalı İrmikli Muhallebi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 mililitre süt
- 1 büyük çay bardağı irmik
- 1 yemek kaşığı esmer şeker
- 2 adet trabzon hurması
- 8 adet şekersiz bebe bisküvisi
Trabzon Hurmalı İrmikli Muhallebi tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle muhallebi için süt, irmik ve şekeri bir tencere içerisinde orta ateşli ocakta kaynayıp muhallebi kıvamı alana kadar pişirelim.
- Pişen sıcak muhallebiyi kaselere boşaltalım ve soğumaya bırakalım.
- Muhallebiler soğurken Trabzon hurmasını soyup püre haline getirelim.
- Diğer yandan da bebe bisküvilerini toz haline getirelim.
- Soğuyan muhallebinin üzerine önce hurma püresini ekleyip bisküvi kıtırları ile süsleyelim.
Trabzon Hurmalı İrmikli Muhallebi tarifi için servis önerisi
Soğuk servis edelim.