Trabzon Hurmalı İki Renkli Tatlı Tarifi
Trabzon Hurmalı İki Renkli Tatlı tarifi: Trabzon Hurmalı İki Renkli Tatlı için gerekli malzemeler nelerdir? Trabzon Hurmalı İki Renkli Tatlı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 adet
Trabzon Hurmalı İki Renkli Tatlı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet trabzon hurması
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 3 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilin
- 1 adet yarım krem şanti
- 3 yemek kaşığı nişasta ve un karışımı
Trabzon Hurmalı İki Renkli Tatlı tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle hurmaların içini alarak bir tencereye koyuyoruz. 1 tatlı kaşığı nişastamızı ekleyip kıvam alana kadar orta ateşte pişiriyoruz. Sonrasında kenara alıp soğumaya bırakıyoruz.
- Daha sonra muhallebi yapımına geçiyoruz. Nişasta, un karışım ölçüsü için 2 yemek kaşığı, nişasta, 1 yemek kaşığı un olarak tenceremize koyuyoruz. Üzerine şeker, süt, yumurta sarısını ekleyip pişiriyoruz.
- Kıvam alan muhallebiye vanilyayı ekleyip ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra yarım paket toz krem şantiyi ekleyip güzelce çırpıyoruz.
- Kaselerimizin alt kısmına sade muhallebimizden hemen üstüne Trabzon hurmalı karışımımızı koyuyoruz. Ben bu iki muhallebi arasına iri çekilmiş ceviz koydum farklı bir lezzet katıyor.