Torta Della Nonna (Büyükanne Turtası) Tarifi
Torta Della Nonna (Büyükanne Turtası) tarifi: Torta Della Nonna (Büyükanne Turtası) için gerekli malzemeler nelerdir? Torta Della Nonna (Büyükanne Turtası) nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
60 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kek kalıbı
Torta Della Nonna (Büyükanne Turtası) yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kreması için:
- 600 mililitre süt
- 140 gram toz şeker
- 2 adet orta boy yumurta
- 60 gram un
- 1/2 paket şekerli vanilin
- 1/2 adet limonun kabuğu
Tart hamuru için:
- 300 gram un
- 125 gram soğuk tereyağı
- 2 adet orta boy yumurta
- 120 gram toz şeker
- 1/2 adet limon kabuğu rendesi
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1/2 paket şekerli vanilin
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
Torta Della Nonna (Büyükanne Turtası) tarifi nasıl yapılır?
- Krema için sütün içerisine limonun kabuğunu bıçak yardımı ile soyun ve içerisine atın. Süt hafif kabarmaya başlayınca limon kabuğunu içerisinden alın.
- Diğer tarafta karıştırdığınız yumurta, şeker, un ve vanilyalı karışımı ekleyin ve kremayı pişirin. Soğumaya bırakın.
- Tart hamuru için soğuk olan tereyağını diğer malzemeleri ekleyin ve hamuru hazırlayın. Tart kalıbının alt kısmına hamurun yarısını merdane ile açarak yerleştirin. Kremayı üzerine yayın.
- Kalan hamuru da açın ve kremanın üzerini kapatın. Önceden ısınan 180 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirin. Soğuduktan sonra pudra şekeri serpebilirsiniz. Afiyet olsun.