Topkeş Tarifi
Topkeş tarifi: Topkeş için gerekli malzemeler nelerdir? Topkeş nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 porsiyon
Topkeş yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 1 su bardağı haşlanmış patates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 kase yoğurt
- 1 diş sarımsak
Topkeş tarifi nasıl yapılır?
- Süzme yoğurt, haşlanmış rendelenmiş patates ve tuzu yoğurma kabımıza alalım.
- Unun bir kısmını ilave edip yoğuralım. Sonra unun diğer kısmını gerektiği kadar yumuşak bir hamur elde edecek şekilde ilave edelim ve yoğuralım.
- Çok sert olmayan bir hamur elde edelim.
- Büyük bir tepsiye un serpelim
- Hamurdan minik parçalar kopararak yağa bandırdığımız elimizde misket büyüklüğünde yuvarlayalım.
- Un serptiğimiz tepsimize topları dizelim ve tepsiyi sallayalım.
- Top hamurları tavada bol yağda kızartalım.
- Ayrı bir tavada tereyağını eritip içine salça ve tuz ilavesiyle kızdıralım.
- Kızaran topkeşleri büyük bir servis tabağına alalım.
- Bir kase yoğurda bir küçük diş sarımsak rendeleyip biraz tuz ilave edip karıştıralım.
- Hazırladığımız yoğurdu topkeşlerin üzerine dökelim.
- En üste salçalı tereyağ gezdirelim.
- Topkeşlerimiz servise hazırdır.
Topkeş tarifinin püf noktası nedir?
Hamurumuz cıvık gibi gelebilir. Çok katı olmamalı ki topkeşlerimiz pofuduk olsun. Elimizi sürekli yağlayarak yapışmasını önleyebiliriz.
Topkeş tarifi için servis önerisi
Bekletmeden büyük tabakta ortada servis edelim.