Topalak Yemeği Tarifi
Topalak Yemeği tarifi: Topalak Yemeği için gerekli malzemeler nelerdir? Topalak Yemeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Topalak Yemeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı ince bulgur
- 250 gram yağsız kıyma
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı un
- 5 su bardağı et suyu
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 yemek kaşığı nane
Topalak Yemeği tarifi nasıl yapılır?
- Kıyma, ince bulgur, tuz, karabiber, kırmızı biber ve yumurta birlikte yoğurulur. Fındık büyüklüğünde köfteler yapılır.
- Tereyağ unla kavrulur, salça ilave edilir. Üzerine 5 su bardağı et suyu eklenir.
- Su kaynayınca köfteler ve nohut ilave edilip pişirilir. Üzerine nane dökülerek servis yapılır.
Topalak Yemeği tarifinin püf noktası nedir?
Yoğurma süreci, topalağın pişerken dağılmaması için çok önemli.