Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Topalak Yemeği Tarifi

Topalak Yemeği

Topalak Yemeği Tarifi

Topalak Yemeği tarifi: Topalak Yemeği için gerekli malzemeler nelerdir? Topalak Yemeği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Topalak Yemeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 250 gram yağsız kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı un
  • 5 su bardağı et suyu
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 yemek kaşığı nane

Topalak Yemeği tarifi nasıl yapılır?

  • Kıyma, ince bulgur, tuz, karabiber, kırmızı biber ve yumurta birlikte yoğurulur. Fındık büyüklüğünde köfteler yapılır.
  • Tereyağ unla kavrulur, salça ilave edilir. Üzerine 5 su bardağı et suyu eklenir.
  • Su kaynayınca köfteler ve nohut ilave edilip pişirilir. Üzerine nane dökülerek servis yapılır.

Topalak Yemeği tarifinin püf noktası nedir?

Yoğurma süreci, topalağın pişerken dağılmaması için çok önemli.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025