Ton Balıklı Wrap Tarifi
Ton Balıklı Wrap tarifi: Ton Balıklı Wrap için gerekli malzemeler nelerdir? Ton Balıklı Wrap nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Ton Balıklı Wrap yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet tortilla ekmeği
- 200 gram konserve ton balığı
- 2 yemek kaşığı krema
- 2 adet salatalık turşusu
- 1 tatlı kaşığı kapari turşusu
- 1/4 demet dereotu
- 2 adet orta boy salatalık
- 4 adet kıvırcık marul yaprağı
Ton Balıklı Wrap tarifi nasıl yapılır?
- Ton balıklı iç harcı hazırlamak için; konserve ton balığının suyunu süzdürün. Dereotu yaprakları ve kapari turşusunu incecik kıyın. Kıvırcık marul yapraklarının sert kısımlarını aldıktan sonra bol suda yıkayın.
- Bol suda yıkadığınız küçük boy salatalığı, kabuklarını soymadan uzun ince şeritler halinde kesin. Orta, çekirdekli kısımlarını alarak kullanmayın. Salatalık turşularını minik minik doğrayın.
- Küçük parçalar haline gelen konserve ton balığını; krema, incecik kıyılmış dereotu, kapari turşusu ve salatalık turşularıyla harmanlayın.
- Tortilla ekmekleri üzerine ton balıklı karışımı bolca sürün. Marul yapraklarını ve şeritler halinde kesilmiş salatalık parçalarını ekledikten sonra rulo şeklinde sarın.
- Küçük ikramlıklar hazırlamak için; wrap'leri, dört eşit parçaya böldükten sonra bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.
Ton Balıklı Wrap tarifinin püf noktası nedir?
Konserve ton balığının suyunu iyice süzdürdükten sonra kremayla karıştırın.
Ton Balıklı Wrap tarifi için servis önerisi
Krema yerine olgunlaşmış avokado püresi ve arzu ettiğiniz baharatları kullanarak da wrap hazırlayabilirsiniz.Seviyorsanız tortilla ekmekleri üzerine bir parça hardal sürdükten sonra da wrap hazırlığına başlayabilirsiniz.