Ton Balıklı ve Fasulyeli Spagetti tarifi: Ton Balıklı ve Fasulyeli Spagetti için gerekli malzemeler nelerdir? Ton Balıklı ve Fasulyeli Spagetti nasıl yapılır?
Ön hazırlık olarak soğanı kalın piyazlık şekilde, domatesleri ortadan ikiye, zeytinleri de çekirdeklerini çıkarıp ufak ufak kesin.
Greyfurtun da kabuklarını soyun, etli kısmından segmentleri bıçakla kesin ve kalan suyunu, segmentlerinin üzerine sıkın.
200 derecelik sıcak fırında hafif tuz, karabiber ve zeytinyağı eklediğiniz domatesleri, birkaç yaprak fesleğenle birlikte 5 dakika kadar fırınlayın.
Soğanları, zeytinyağı ve hafif tuz ekleyerek yumuşayana kadar soteleyin. Makarna için kaynattığınız suya bolca tuz atın ve spagettileri tencereye bırakın.
Pişmiş soğanlar, fasulyeler ve ton balığını, az miktar tuz ve karabiber ekleyip püre kıvamı alana kadar blenderdan geçirin.
Püreyi derin ve büyük bir tavaya alın, üzerine azar azar makarna suyundan ekleyip orta ateşte kaynatmaya başlayın.
Sosa greyfurt suyu ve zeytinlerin yarısını da ekleyip pişirmeye devam edin.
Makarnaları tam pişmeden ve fazla süzdürmeden maşa yardımı ile doğruca sosun içine alın. Birkaç dakika makarna ve sos bütünleşene kadar pişirin. Sosun kuruduğu anlarda azar azar makarna suyundan ekleyebilirsiniz.
Soslanan makarnayı tabaklara alın, üstlerini greyfurt parçaları, pişmiş domatesler, yeşil zeytin parçaları, fesleğen yaprakları ve zeytinyağı ile süsleyip sıcak servis edin. Afiyet olsun.