Ton Balıklı Pizza Tarifi
Ton Balıklı Pizza tarifi: Ton Balıklı Pizza için gerekli malzemeler nelerdir? Ton Balıklı Pizza nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 adet küçük boy
Ton Balıklı Pizza yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamur için:
- 1/3 su bardağı maden suyu
- 1/3 su bardağı ılık su
- 1/3 paket yaş maya
- 1/3 su bardağı zeytinyağı
- 1,5 su bardağı tam buğday unu
Sos için:
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 1 diş sarımsak
- 1 tutam kekik
- 1 çay kaşığı ketçap
- 1 çay kaşığı biber salçası
- 1 tutam tuz
Üstü için:
- 100 gram ton balığı
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 adet kapya biber
- 1 avuç konserve mısır
Ton Balıklı Pizza tarifi nasıl yapılır?
- Tüm malzemeleri yoğurup 1 saat sıcak bir yerde mayalandırıyoruz. Sos için gerekli olan malzemeleri karıştırıyoruz.
- Hamuru 2 yağlı kağıt arasında açıp fırın tepsisine alıyoruz. fırını 230 derece pizza moduna ayarlıyoruz.
- Hamura sosu sürüyoruz ve sırayla kaşar peyniri, biber, ton balığı, mısır ve kaşar peyniri diye ekliyoruz.
- Fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun!
Ton Balıklı Pizza tarifinin püf noktası nedir?
Üstüne kendi zevkinize göre başka malzemelerde ekleyebilirsiniz. Hamurun ve sosun ölçülerini arttırabilirsiniz.