Ton Balıklı Pembe Enginar Tarifi
Ton Balıklı Pembe Enginar tarifi: Ton Balıklı Pembe Enginar için gerekli malzemeler nelerdir? Ton Balıklı Pembe Enginar nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Ton Balıklı Pembe Enginar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet enginar
- 1/2 adet limon
- 1 dal yeşil soğan
- 1 adet kornişon salatalık turşusu (büyük)
- 2 dilim haşlanmış pancar
- 80 gram ton balığı
- 1 tutam dereotu
Ton Balıklı Pembe Enginar tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle enginarları limonlu suda haşlayın. Çatal batacak kıvamda olması yeterli.
- O sırada yeşil soğanı ve dereotunu ince ince kıyın, kornişon turşuyu ve pancarı küp küp doğrayın ve hepsini karıştırın.
- Enginarlar ılındıktan sonra üzerlerine kaşıkla, pancarları haşladığınız sudan gezdirin ve pembe olsunlar.
- Son olarak da enginarların üzerine ton balığını ve hazırladığınız karışımı koyun. Afiyet olsun.
Ton Balıklı Pembe Enginar tarifi için servis önerisi
Soğuk servis edin.