Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ton Balıklı Pembe Enginar Tarifi

Ton Balıklı Pembe Enginar

Ton Balıklı Pembe Enginar Tarifi

Ton Balıklı Pembe Enginar tarifi: Ton Balıklı Pembe Enginar için gerekli malzemeler nelerdir? Ton Balıklı Pembe Enginar nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ton Balıklı Pembe Enginar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet enginar
  • 1/2 adet limon
  • 1 dal yeşil soğan
  • 1 adet kornişon salatalık turşusu (büyük)
  • 2 dilim haşlanmış pancar
  • 80 gram ton balığı
  • 1 tutam dereotu

Ton Balıklı Pembe Enginar tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle enginarları limonlu suda haşlayın. Çatal batacak kıvamda olması yeterli.
  • O sırada yeşil soğanı ve dereotunu ince ince kıyın, kornişon turşuyu ve pancarı küp küp doğrayın ve hepsini karıştırın.
  • Enginarlar ılındıktan sonra üzerlerine kaşıkla, pancarları haşladığınız sudan gezdirin ve pembe olsunlar.
  • Son olarak da enginarların üzerine ton balığını ve hazırladığınız karışımı koyun. Afiyet olsun.

Ton Balıklı Pembe Enginar tarifi için servis önerisi

Soğuk servis edin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025