Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ton Balıklı Makarna Tarifi

Ton Balıklı Makarna

Ton Balıklı Makarna Tarifi

Ton Balıklı Makarna tarifi: Ton Balıklı Makarna için gerekli malzemeler nelerdir? Ton Balıklı Makarna nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ton Balıklı Makarna yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 paket Kelebek Makarna
  • 200 gram ton balığı konservesi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 6 adet cherry domates
  • 1 diş sarımsak
  • 1 su bardağı haşlanmış mısır
  • 1 su bardağı siyah zeytin
  • 1/4 demet fesleğen
  • 1 tatlı kaşığı kapari
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Ton Balıklı Makarna tarifi nasıl yapılır?

  • Makarnayı kaynar suda yaklaşık 8- 10 dakika kadar haşlayın. Sosunda kullanmak üzere 1 çay bardağı kadar haşlama suyu ayırın. Makarnayı süzdükten sonra bir kenarda bekletin.
  • Ton balıklı makarnanın sosu için; sarımsağı rendeleyin. Kapari çiçeklerini ve fesleğeni incecik kıyın. Cherry domatesleri ortdan ikiye kesin.
  • Zeytinyağını bir tencerede kızdırın. Doğranmış cherry domates ve rendelenmiş sarımsağı 2 dakika kadar kavurun.
  • Yağını süzdürdüğünüz ton balığı konservesini ekleyin ve domatesler suyunu çekene kadar sosu pişirin.
  • Ardından sırasıyla; haşlanmış mısır, siyah zeytin, doğranmış fesleğen ve kapari, tuz ve karabiber katın. Haşlama suyundan ayırdığınız kısmı ekleyin ve sosu kaynatın.
  • Haşlanmış makarna ve ton balıklı harcı tencerede harmanlayın. Sıcak olarak bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Ton Balıklı Makarna tarifinin püf noktası nedir?

Makarnayı sosunu içine çekmesi için; süzdükten sonra soğuk sudan geçirmeyin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025