Ton Balıklı Makarna Tarifi
Ton Balıklı Makarna tarifi: Ton Balıklı Makarna için gerekli malzemeler nelerdir? Ton Balıklı Makarna nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Ton Balıklı Makarna yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 paket Kelebek Makarna
- 200 gram ton balığı konservesi
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 6 adet cherry domates
- 1 diş sarımsak
- 1 su bardağı haşlanmış mısır
- 1 su bardağı siyah zeytin
- 1/4 demet fesleğen
- 1 tatlı kaşığı kapari
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Ton Balıklı Makarna tarifi nasıl yapılır?
- Makarnayı kaynar suda yaklaşık 8- 10 dakika kadar haşlayın. Sosunda kullanmak üzere 1 çay bardağı kadar haşlama suyu ayırın. Makarnayı süzdükten sonra bir kenarda bekletin.
- Ton balıklı makarnanın sosu için; sarımsağı rendeleyin. Kapari çiçeklerini ve fesleğeni incecik kıyın. Cherry domatesleri ortdan ikiye kesin.
- Zeytinyağını bir tencerede kızdırın. Doğranmış cherry domates ve rendelenmiş sarımsağı 2 dakika kadar kavurun.
- Yağını süzdürdüğünüz ton balığı konservesini ekleyin ve domatesler suyunu çekene kadar sosu pişirin.
- Ardından sırasıyla; haşlanmış mısır, siyah zeytin, doğranmış fesleğen ve kapari, tuz ve karabiber katın. Haşlama suyundan ayırdığınız kısmı ekleyin ve sosu kaynatın.
- Haşlanmış makarna ve ton balıklı harcı tencerede harmanlayın. Sıcak olarak bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Ton Balıklı Makarna tarifinin püf noktası nedir?
Makarnayı sosunu içine çekmesi için; süzdükten sonra soğuk sudan geçirmeyin.