Ton Balıklı Krep Dürüm Tarifi
Ton Balıklı Krep Dürüm tarifi: Ton Balıklı Krep Dürüm için gerekli malzemeler nelerdir? Ton Balıklı Krep Dürüm nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 adet
Ton Balıklı Krep Dürüm yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Krep İçin:
- 1,5 su bardağı un
- 3/4 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet yumurta
İç Harcı İçin:
- 4 yemek kaşığı ton balığı
- 3 yemek kaşığı mayonez
- 1 adet kırmızı soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 4-5 adet marul yaprağı
Ton Balıklı Krep Dürüm tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtaları kırın. Süt ve suyu da yumurtalarla beraber çırparak karıştırın.
- Kuru malzemeleri 2-3 seferde sıvı karışıma ekleyin.
- Çırpma teliyle çırparak hamura pürüzsüz bir kıvam verin.
- Krepleri pişireceğiniz tavayı ısıtın ve zeytinyağıyla hafif yağlayarak pişirmeye hazır hale getirin.
- Kepçe yardımıyla tavaya dökün ve tavayı çevirerek hamuru yayın.
- Krepleri pişirin ve üst üste dizerek olabildiğince sıcak kalmasını sağlayın.
Ton Balıklı Krep Dürüm tarifinin püf noktası nedir?
Krep hamurunu hazırlarken eğer topaklanma olursa blender yardımıyla pürüzsüzleştirebilirsiniz.