Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ton Balıklı Krep Dürüm Tarifi

Ton Balıklı Krep Dürüm

Ton Balıklı Krep Dürüm Tarifi

Ton Balıklı Krep Dürüm tarifi: Ton Balıklı Krep Dürüm için gerekli malzemeler nelerdir? Ton Balıklı Krep Dürüm nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ton Balıklı Krep Dürüm yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Krep İçin:

  • 1,5 su bardağı un
  • 3/4 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta

İç Harcı İçin:

  • 4 yemek kaşığı ton balığı
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 4-5 adet marul yaprağı

Ton Balıklı Krep Dürüm tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurtaları kırın. Süt ve suyu da yumurtalarla beraber çırparak karıştırın.
  • Kuru malzemeleri 2-3 seferde sıvı karışıma ekleyin.
  • Çırpma teliyle çırparak hamura pürüzsüz bir kıvam verin.
  • Krepleri pişireceğiniz tavayı ısıtın ve zeytinyağıyla hafif yağlayarak pişirmeye hazır hale getirin.
  • Kepçe yardımıyla tavaya dökün ve tavayı çevirerek hamuru yayın.
  • Krepleri pişirin ve üst üste dizerek olabildiğince sıcak kalmasını sağlayın.

Ton Balıklı Krep Dürüm tarifinin püf noktası nedir?

Krep hamurunu hazırlarken eğer topaklanma olursa blender yardımıyla pürüzsüzleştirebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025