Ton Balıklı Bazlama Taco Tarifi
Ton Balıklı Bazlama Taco tarifi: Ton Balıklı Bazlama Taco için gerekli malzemeler nelerdir? Ton Balıklı Bazlama Taco nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
7 adet
Ton Balıklı Bazlama Taco yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Taco İçin:
- 160 gram ton balığı
- 2 adet havuç
- 3 adet taze soğan
- 1/2 demet maydanoz
- 1 adet limon
- 1 yemek kaşığı baharat karışımı (arzuya göre; kekik, tatlı kırmız
Bazlama İçin:
- 1 çay kaşığı maya
- 1 su bardağı ılık su
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1 çay kaşığı bal
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 su bardağı tam buğday unlu lavaş
- 1/4 çay bardağı zeytinyağı
Ton Balıklı Bazlama Taco tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir yoğurma kabına un hariç tüm malzemeleri okuyup karıştıralım. Unu yavaş yavaş ilave ederek karışıma iyice yedirelim.
- Homojen hale gelen hamurun üzerine streç film sarıp 40 dakika bekletelim.
- Mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp unlanmış bir tezgahta, merdane yardımıyla mantı hamurundan biraz daha kalın olacak incelikte açalım.
- Yapışmaz tavayı ısıtın. Hamuru tavaya alıp üzeri göz göz olana dek önlü arkalı pişirin.
- Üst harcı için havucu rendeleyin, taze soğan, nane ve maydanozu doğrayın. Dilediğiniz kadar limon suyu, zeytinyağı ekleyin.
- Sarımsak tozu, tuz, kekik ekleyip karıştırın. Yaptığımız bazlamaların üzerine ton balıklı harçtan koyup servis edelim. Afiyet olsun.