Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tokat Kebabı Tarifi

Tokat Kebabı

Tokat Kebabı Tarifi

Tokat Kebabı tarifi: Tokat Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Tokat Kebabı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tokat Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram kuzu but eti
  • 3 adet patlıcan
  • 1 adet patates
  • 4 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 4 diş sarımsak
  • 0,5 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz

Tokat Kebabı tarifi nasıl yapılır?

  • Etleri irice doğrayın ve hafifçe tuzlayın
  • Patlıcanları alacalı soyun, patlıcanın büyüklüğüne göre enine ikiye ya da üçe kesin ve irice dilimleyin. Patlıcanları doğradıktan sonra tuzlu su içerisine alın ve bu şekilde bir kenarda bekletin.
  • Patatesi soyun ve yarım daire şeklinde ince ince doğrayın.
  • Domatesleri küp küp doğrayın, sarımsakların kabuklarını soyun fakat doğramayın.
  • Yuvarlak bir fırın tepsisine, Patlıcan, et, patates olacak şekilde sırayla yuvarlak şeklinde dizin.
  • Ortada kalan boşluğa, küp küp doğradığınız domatesleri koyun ve üstüne de kabuklarını soyduğunuz sarımsakları bütün olarak koyun.
  • En üste de biberleri dizin, üstüne yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirin, tuz serpin ve önceden ısıtılmış 220 derece fırına verin.
  • Bu şekilde 1 saat pişmeye bırakın.
  • Pişme süresinin sonunda, fırından alın ve sıcak sıcak servis edin.

Tokat Kebabı tarifinin püf noktası nedir?

Dilerseniz kemikli et de kullanabilirsiniz. Patlıcanları soyup doğradıktan sonra yaklaşık 15 dakika tuzlu suda bekletmeniz, patlıcanların acı sularını salmalarına ve patlıcanlarınızın daha lezzetli olmasına yardımcı olacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025