Tokat Etli Sarması Tarifi
Tokat Etli Sarması tarifi: Tokat Etli Sarması için gerekli malzemeler nelerdir? Tokat Etli Sarması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
2 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
2 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Tokat Etli Sarması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 takım salamura asma yaprağı
- 1/2 kilogram kıyma (arzuya göre dana/kuzu karışık)
- 1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 çay bardağı riviera zeytinyağı
- 2 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı kuru fesleğen
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber(isteğe bağlı)
- 1 çay bardağı ince bulgur
Tokat Etli Sarması tarifi nasıl yapılır?
- 6-7 takım yaprağı derin bir kaba koyun. Soğuk su ile bir güzel yıkayın ve suyunu süzün.
- Yıkadıktan sonra kaba soğuk su doldurun ve tuzu çıkana kadar bekletin. Arada suyunu değiştirin.
- Tuzu çıkan yapraklarınızı sıkın ve kenara alın.
- İçi için bütün malzemeleri büyük bir kase içinde güzelce karıştırın.
- İç harcın daha yumuşak olması için göz kararı biraz da su ekleyin.
- Rahat bir yere geçin ve minik minik, kare kare, sabırla iç harçtan yaprakların ortasına koyup sarın.
- Tencereye dizdiğiniz sarmaların üzerine göz kararı su ekleyerek kaynamaya çıktıktan sonra kısık ateşte pişirebilirsiniz. Afiyet olsun.
Tokat Etli Sarması tarifinin püf noktası nedir?
Yaprakların erimemesi patlamaması ve sarmalarınızın dağılmaması için suda tuzunu çıkarırken mutlaka soğuk su kullanın. Eğer tokat sarması kullanırsanız çok daha lezzetli olacaktır.
Tokat Etli Sarması tarifi için servis önerisi
Tane tane pişmiş pirinç pilavının üzerinde servis edilir. Sade olarak da servis yapabilirsiniz.