Tırtıl Poğaça Tarifi
Tırtıl Poğaça tarifi: Tırtıl Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Tırtıl Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Tırtıl Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı (bir parmak eksik) sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 küçük paket kuru maya (1 yemek kaşığı)
- 2 adet yumurta (sarıları üzerine)
- 4-5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
- 1 kase beyaz peynir
Tırtıl Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Bütün malzemeleri derin bir kaseye alıp yoğuralım. Unu kontrollü ekleyelim.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Kapağını kapatıp yarım saat mayalandıralım. Malzemelerin oda sıcaklığında olması, mayalanma süresini hızlandıracaktır.
- Sonrasında yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım.
- Yuvarlak bezeyi genişletelim. Uç kısmına peynir koyup rulo yapalım. Tamamını yuvarlamadan uçlarını pizza ruleti veya bıçakla yarım cm aralıklarla keselim.
- Hilal şekli verip tepsiye alalım. Tüm bezelere aynı işlemi yapıp tepsiye alalım ve mayalandırmaya bırakalım.
- Yarım saat mayalanınca yumurta sarılarını sürün. Önceden ısıtılmış fırında, alt üst ayarda, 180 derecede, üzerleri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.