Tırtıl Kurabiye Tarifi
Tırtıl Kurabiye tarifi: Tırtıl Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Tırtıl Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
30 adet
Tırtıl Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 su bardağı un
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 125 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Süslemek için:
Tırtıl Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir kabın içerisine yumurtayı kırın ve hafifçe çırpın. Daha sonra şekeri ekleyin ve yumurtalar beyazlaşana kadar çırpın.
- Beyazlaşmış yumurtanın üzerine küp küp doğranmış oda sıcaklığındaki tereyağı ve sıvı yağı ekleyipngüzelce çırpın.
- Başka bir kabın içerisinde elenmiş unu, kabartma tozunu, toz vanilini karıştırın ve yumurtalı karışıma ekleyin.
- Önce bir spatula yardımıyla karıştırın, hamur toplanmaya başlayınca tereyağını hamura iyice yedirecek şekilde yoğurun.
- Hazırladığınız hamura, tırtıl kurabiye kalıbı ya da bir maket bıçağıyla kestiğiniz pet şişe yardımıyla şekil verip, pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye dizin. Eğer varsa sıkma torbasına yerleştirip ucuna tırtıl şekli verebileceğiniz bir duy takarak da bu işlemi yapabilirsiniz.
- Önceden ısınmış fanlı 180 derece fırında yaklaşık 12 dakika, ya da kurabiyelerin üzeri pembeleşene kadar pişirin.
- Bitter çikolatanızı benmari usulü eritin.
- Kurabiyeleriniz iyice soğuduktan sonra benmari usulü erittiğiniz bitter çikolataya batırıp çıkarın ve soğumaya bırakın.
- Kurabiyeleriniz soğuduktan servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Tırtıl Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Arzuya göre kurabiye hamuruna rendelenmiş portakal kabuğu, vanilya özütü ya da tarçın ekleyebilirsiniz.
Tırtıl Kurabiye tarifi için servis önerisi
Arzu ettiğiniz şekil ve uzunluklarda tırtıl kurabiyeler hazırlayabilir, ucunu Antep fıstığı, hindistan cevizi, fındık ceviz gibi malzemelerle süsleyebilirsiniz.