Tirit Kebabı Tarifi
Tirit Kebabı tarifi: Tirit Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Tirit Kebabı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 porsiyon
Tirit Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kebap için:
- 100 gram Tereyağı
- 8 dilim ekmek
- 300 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet domates
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Üzeri için:
- 50 gram Tereyağı
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Servisi için:
- 500 ml. et suyu
- 1 kase ayıklanmış maydanoz (arzuya göre)
- 1 kase Süzme Yoğurt (arzuya göre)
Tirit Kebabı tarifi nasıl yapılır?
- Tüm malzemelerinizi hazırlayın.
- Ekmekleri küp küp dilimleyin. 50 gram Sütaş Tereyağı'nı eritin ve fırın kabına aldığınız ekmeklerin üzerine gezdirip hafifçe karıştırın. Fırının ızgara ayarında 180 derecede 15 dakika kadar fırınlayın.
- Bir tavaya 50 gram Sütaş Tereyağı'nı ekleyin, eridikten sonra kıymalarınızı ekleyin ve orta ateşte kavurmaya başlayın.
- Kıymalar renk alıp suyunu saldıktan sonra küp küp doğramış olduğunuz soğanları ekleyin.
- Soğanlar yumuşayınca önce salçayı ekleyip karıştırın. Ardından küp küp doğramış olduğunuz domatesleri ekleyin.
- Ardından baharatlarını ekleyerek güzelce karıştırın. Bu şekilde 4-5 dakika daha kısık ateşte pişirin.
- Üzeri için 50 gram Sütaş Tereyağı'nı bir sos tavasında eritin ve 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biberle karıştırın.
- Küp kesip fırında kıtır hale getirdiğiniz ekmeklerin servis tabağınıza alın. Isıtmış olduğunuz et suyunu bir kepçe yardımıyla tabaklara dağıtın. Arzuya göre üzerine Sütaş Süzme Yoğurt'u ekleyin.
- Son olarak kıymayı eşit olarak dağıtın. Sütaş Tereyağı ile hazırlamış olduğunuz sosu üzerine gezdirin. Maydanozları serpiştirip sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!