Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tirit Tarifi

Tirit

Tirit Tarifi

Tirit tarifi: Tirit için gerekli malzemeler nelerdir? Tirit nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tirit yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram dana eti
  • 4 adet tırnak pide
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı pul biber veya salça
  • 2 iri diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet defne yaprağı

Tirit tarifi nasıl yapılır?

  • Kuşbaşından daha iri doğranmış dana etlerini düdüklü tencereye alın ve üzerine 2 su bardağı su ekleyin.
  • Tuz, karabiber, defne yaprağını da atıp kapağını kapatın ve 30-40 dakika arası, etler lif lif ayrılacak kıvama gelene kadar pişirin.
  • Diğer yandan 4 adet tırnak pideyi küp küp doğrayın, kıtır kıtır olması için 15 dakika kadar fırına atın.
  • 2 diş sarımsağı ezin, yoğurda ekleyin içerisine 2-3 yemek kaşığı kadar da su ekleyin ki yoğurt daha akışkan olsun. Hepsini iyice çırpın.
  • Pişen etlerin suyunu süzüp ayrı bir kaseye alın. Etler soğumadan lif lif ayırın.
  • Tereyağını eritin, kırmızı biberi veya salçayı ekleyin.
  • Kıtır kıtır olan pideleri çukur bir tabağa alın, kenara ayırdığınız et suyuyla ıslatın.
  • Üzerini lif lif ayırdığınız etlerle doldurun.
  • Etlerin üzerine yoğurt gezdirin. En üstüne de erittiğiniz tereyağdan gezdirin ve soğumadan servis edin.

Tirit tarifinin püf noktası nedir?

Tarifimizi Ramazan pidesi kullanarak da deneyebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025