Tiramisu Pasta Tarifi
Tiramisu Pasta tarifi: Tiramisu Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Tiramisu Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 kişilik
Tiramisu Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Pasta için:
- 2 paket kedidili bisküvi
- 1 su bardağı süt (ıslatmak için)
- 1 yemek kaşığı granül kahve
Kreması için:
- 1 litre süt
- 1 adet yumurt sarısı
- 3 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı (bir parmak eksik) toz şeker
- 1 paket labne peyniri
Üzeri için:
Tiramisu Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Kreması için süt, nişasta, un, şeker, yumurta sarısı tencerenin içine koyulup karıştıra karıştıra pişirilir.
- Kıvamı muhallebi gibi olunca vanilyasını ekleyip altı kapatılır. Ilıyınca labne peyniri eklenip mikserle iyice çırpılır.
- Islatmak için süt ve granül kahve karıştırılır.
- Kelepçeli kalıbın alt tabanı çıkartılır. Kelepçe kısmı sunumluğun üzerine koyulur.(Ben kalp şeklinde kelepçeli kalıp kullandım. Sizler istediğiniz gibi kullanabilirsiniz. )
- Kedidili bisküvilerinin kenarları kelepçeli kalıp boyutunda kesilir. Kahveli süte şekersiz kısımları batırılır. Düz kenarları altta, şekerli kısımları dışa gelecek şekilde kelepçeli kalıba dizilir.
- Çerçeve yapıldıktan sonra tabanı için kedi dillerinin iki tarafı da ıslatılıp tabana dizilir. Yarısı üzerine dökülüp düzeltilir. Aynı şekilde bir kat daha ıslatılan kedi dilleri dizilip geri kalan krema dökülür. Üstü düzeltilir.
- Son olarak kakao elenerek pastamızın üzerini kapatacak şekilde gezdirilir.
- Geceden sabaha buzdolabında bekletilen pasta kelepçeli kalıptan dikkatlice çıkartılarak servis edilir.
Tiramisu Pasta tarifinin püf noktası nedir?
Pastamızı rafya ip veya jüt ipiyle bağlayarak hoş bir hava verebilirsiniz.