Tiramisu Pasta Tarifi
Tiramisu Pasta tarifi: Tiramisu Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Tiramisu Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 kişilik
Tiramisu Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Vanilyalı Muhallebisi İçin:
- 240 gram süt (1 su bardağı)
- 75 gram toz şeker (1/3 su bardağı)
- 17 gram un (2 yemek kaşığı)
- 3 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilin
- 28 gram tereyağı (2 yemek kaşığı)
Kahveli Şurup İçin:
- 1,5 su bardağı kaynar su
- 3 yemek kaşığı kahve
- 3 yemek kaşığı toz şeker
Mascarpone Kreması İçin:
- 250 gram mascarpone peyniri
- 235 gram krema (1 su bardağı)
- 40 gram pudra şekeri
- 1 paket kedi dili bisküvi
Süslemek İçin:
Tiramisu Pasta tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak uygun bi tencereye sütün 3/4 su bardaklık kısmını ve toz şekerin 1/4 su bardaklık kısmını alın ve ısıtın.
- Derince bir kaseye sütün ve şekerin kalanı, unu, yumurta sarılarını ve vanilyayı alın ve pürüzsüz olana kadar çırpın.
- Ocaktaki süt ısınınca, kısık ateşe alın ve bir iki kepçe yumurtalı kaseye koyup çırpma teli ile karıştırın.
- Sonra tamamını yavaşça tencerenizin içine sürekli karıştırarak dökün ve tıpkı normal krema yapar gibi karıştırarak pişirin.
- Baloncuklar çıkar çıkmaz ateşten alın ve içine küp küp kesilmiş tereyağını ekleyin.
- Tereyağı eriyince muhallebinin üzerine temas edecek şekilde streç film örtüp buzdolabına kaldırın. En az bir saat buzdolabında bekletin.
- 1 buçuk su bardağı kaynar suya 3 yemek kaşığı instant kahve ve 3 yemek kaşığı toz şeker ekleyin ve kenara alın.
- Ayrı uygun bir karıştırma kabına soğuk kremanızı alın ve üzerine pudra şekerini ekleyip, kabarıp sertleşene kadar mikserle çırpın.
- Buzdolabından daha önce hazırladığınız vanilya kremasını çıkartın ve içine mascarpone peynirini koyup pürüzsüz olana kadar çırpın.
- Ardından çırptığınız kremayı içine ekleyin ve spatula ile birbirine güzelce yedirin. Hiç beklemeden hemen tiramisuyu hazırlayın.
- Kelepçeli bir kalıbın içerisine kahveli şuruba bandırılmış kedi dillerinizi, tek kat olacak şekilde dizin.
- Ardından üzerine kremanın yarısını döküp, spatula ile üzerini düzeltin. Kalan kedi dillerini tekrar kahve şurubuna batırıp kremanızın üzerine dizin.
- En son kalan kremanızın bir kısmını döküp üzerini düzelttikten sonra kalan kremayı bir sıkma torbasına alın ve fotoğraftaki şekil verin.
- Üzerine kakao dökün. Buzdolabına alın ve 3-4 saat bekletin. Kalıbın kelepçesini çıkarın ve tiramisunun kenarlarına, uçları eritilmiş çikolataya bandırılmış kedi dillerini dizin.
- Tekrar 1-2 saat dinlendirip servis yapın. Afiyet olsun.