Tiramisu Cheesecake Tarifi
Tiramisu Cheesecake tarifi: Tiramisu Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Tiramisu Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
60 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Tiramisu Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tabanı İçin:
- 2 paket yulaflı bisküvi
- 100 gram tereyağı
- 1,5 tatlı kaşığı granül kahve
- 2-3 yemek kaşığı sıcak su (kahveyi ıslatmak için)
Ara Katman İçin:
- 600 gram labne
- 1 su bardağı (bir parmak eksik) şeker
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 paket krema
- 3 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı granül kahve
- 2 yemek kaşığı sıcak su (kahveyi ıslatmak için)
Üzeri İçin:
- 1 paket krema
- 2-3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket çikolata
Tiramisu Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle tüm malzemelerimiz oda ısısında olmalı. İlk olarak labneyi bir süzgece koyup suyunu süzdürün.
- Bisküviyi rondodan geçirin. Eritilmiş tereyağını ve ıslattığınız kahveyi döküp iyice karıştırın. 23 cm kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt serip etrafını folyo ile sarın.
- Bisküvili harcı yayıp kaşıkla veya geniş bir bardak tabanı ile iyice bastırın, buzluğa koyun.
- Süzülmüş peyniri çırpma kabına alın ve toz şekeri ekleyin. El çırpıcısıyla şeker eriyene dek çırpın. Nişastayı ekleyin, karıştırmaya devam edin. Mikser kullanmayın.
- Kremayı ekleyin. Yumurtaları teker teker ekleyip çok hafif karıştırarak yumurtaları harca güzelce yedirin. En son vanilini ve ıslatılmış kahveyi ekleyip karıştırın.
- Harcı, tabanın üzerine döküp tezgaha birkaç kez vurarak ve içinde kürdan gezdirerek hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayın.
- Bir kaba kaynar su doldurup fırının en alt rafına koyun. 150 derece önceden ısınmış fırına verip 50-55 dakika civarı pişirin. Salladığınızda kenarları sabit ortası hafif oynuyorsa pişmiş demektir.
- Çatlamaması için fırından hemen çıkartmayın, fırının kapağını hafif aralık bırakarak 1 saat soğumasını bekleyin.
- 1 saatin sonunda, oda ısısında iyice soğuyunca kalıbından çıkarmadan buzdolabına alın ve 1 gece bekletin.
- Soğuk kremayı kaseye alıp miskerin yüksek devri ile katılaşana kadar çırpın. Üzerine benmari usulü eritilmiş ılık çikolatayı döküp mikser ile tekrar çırpın.
- Yarım saat dolapta bekletin. Sıkma torbasına alıp süslemeyi yapın. Servis yaparken kakao serpin. Afiyet olsun.