Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tiramisu Cheesecake Tarifi

Tiramisu Cheesecake

Tiramisu Cheesecake Tarifi

Tiramisu Cheesecake tarifi: Tiramisu Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Tiramisu Cheesecake nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tiramisu Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Tabanı İçin:

  • 2 paket yulaflı bisküvi
  • 100 gram tereyağı
  • 1,5 tatlı kaşığı granül kahve
  • 2-3 yemek kaşığı sıcak su (kahveyi ıslatmak için)

Ara Katman İçin:

  • 600 gram labne
  • 1 su bardağı (bir parmak eksik) şeker
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket krema
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı granül kahve
  • 2 yemek kaşığı sıcak su (kahveyi ıslatmak için)

Üzeri İçin:

  • 1 paket krema
  • 2-3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket çikolata

Tiramisu Cheesecake tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle tüm malzemelerimiz oda ısısında olmalı. İlk olarak labneyi bir süzgece koyup suyunu süzdürün.
  • Bisküviyi rondodan geçirin. Eritilmiş tereyağını ve ıslattığınız kahveyi döküp iyice karıştırın. 23 cm kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt serip etrafını folyo ile sarın.
  • Bisküvili harcı yayıp kaşıkla veya geniş bir bardak tabanı ile iyice bastırın, buzluğa koyun.
  • Süzülmüş peyniri çırpma kabına alın ve toz şekeri ekleyin. El çırpıcısıyla şeker eriyene dek çırpın. Nişastayı ekleyin, karıştırmaya devam edin. Mikser kullanmayın.
  • Kremayı ekleyin. Yumurtaları teker teker ekleyip çok hafif karıştırarak yumurtaları harca güzelce yedirin. En son vanilini ve ıslatılmış kahveyi ekleyip karıştırın.
  • Harcı, tabanın üzerine döküp tezgaha birkaç kez vurarak ve içinde kürdan gezdirerek hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayın.
  • Bir kaba kaynar su doldurup fırının en alt rafına koyun. 150 derece önceden ısınmış fırına verip 50-55 dakika civarı pişirin. Salladığınızda kenarları sabit ortası hafif oynuyorsa pişmiş demektir.
  • Çatlamaması için fırından hemen çıkartmayın, fırının kapağını hafif aralık bırakarak 1 saat soğumasını bekleyin.
  • 1 saatin sonunda, oda ısısında iyice soğuyunca kalıbından çıkarmadan buzdolabına alın ve 1 gece bekletin.
  • Soğuk kremayı kaseye alıp miskerin yüksek devri ile katılaşana kadar çırpın. Üzerine benmari usulü eritilmiş ılık çikolatayı döküp mikser ile tekrar çırpın.
  • Yarım saat dolapta bekletin. Sıkma torbasına alıp süslemeyi yapın. Servis yaparken kakao serpin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025