Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tiramisu Tarifi

Tiramisu

Tiramisu Tarifi

Tiramisu tarifi: Tiramisu için gerekli malzemeler nelerdir? Tiramisu nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tiramisu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Katmanları için:

  • 1 paket kedi dili bisküvi

Kreması için:

  • 6 adet yumurta
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 400 gram labne (ya da mascarpone)
  • 1 paket vanilya
  • 200 ml. krema

Bisküvileri ıslatmak için:

  • 2 fincan kahve (arzuya göre granül kahve)

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı kakao

Tiramisu tarifi nasıl yapılır?

  • Karıştırma kabını içinde su kaynayan bir tencerenin üzerine oturtun. Kabın içine yumurta sarılarını aktarıp güzelce çırpın.
  • Yumurta sarılarını güzelce çırptıktan sonra şekeri ve sütü ekleyin. Karışımı yaklaşık 10 dakika boyunca hızlıca çırparak pişirin. Karışım soğuduktan sonra derin bir kaba alın.
  • Labne peyniri yumurtalı karışıma ekleyip güzelce karıştırın.
  • Üzerine, önceden mikser ile çırpılmış sıvı kremayı ekleyin ve bir spatula yardımıyla kremayı söndürmemeye çalışarak karıştırın.
  • Kedidili bisküvileri hazırladığınız kahveye batırarak ıslatın. Kahvenin içinde çok bekletmeyin. Hafifçe ıslatmanız yeterli.
  • Ardından kelepçeli bir kalıba ya da kullanacağınıza kabın tabanına kedidili bisküvilerden bir kısmını dizin.
  • Üzerine, hazırladığınız kremanın yarısını döküp güzelce yayın.
  • Hazır kahveye batırdığınız kedidili bisküvilerini bir kat daha dizdikten sonra kremanın kalanını üzerine döküp yayın.
  • Son olarak ince bir süzgeç yardımıyla üzerine kakao gezdirip, buzdolabında bir gece dinlenmeye bırakın.
  • Dinlenen tatlınızı buzdolabından çıkarıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tiramisu tarifinin püf noktası nedir?

Suyla karıştırılıp içime hazır hale gelen kahveleri kullanabilirsiniz. Filtre kahve ya da dilediğiniz başka bir kahveyi de bisküvileri ıslatmak için kullanabilirsiniz. Tüm yumurtaları oda sıcaklığında kullanmaya ve ocağın altını orta ateşte tutmaya özen gösterin. Kremanızı mutlaka öncesinde çırparak harca ilave edin. Labne peyniriniz çok sulanmışsa sularını süzdürüp kremaya ekleyin. Dilerseniz kremasına 4 yemek kaşığı konyak da koyabilirsiniz. Tiramisunuzu bir gece önceden yapıp dinlendirirseniz daha yumuşak, daha lezzetli olacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025