Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ters Kabak Tarifi

Ters Kabak

Ters Kabak Tarifi

Ters Kabak tarifi: Ters Kabak için gerekli malzemeler nelerdir? Ters Kabak nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ters Kabak yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet orta boy kabak
  • 6 adet milföy hamuru
  • 2 yemek kaşığı parmesan peyniri (veya kaşar peyniri )
  • 3-4 adet kuru domates
  • 2 dilim dana jambon
  • 1 dilim süzme peynir
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 tutam kekik
  • 1 tutam nane

Ters Kabak tarifi nasıl yapılır?

  • Tart kalıbınıza uygun boyutta bir yağlı kağıt koyun.
  • Oda sıcaklığındaki tereyağını yağlı kağıda sürün.
  • Üzerine kaşar peynirini veya parmesanı serpin.
  • 1 cm kalınlığında kestiniz kabakları üzerine dizin.
  • Jambonu da parçalayarak aralara koyun.
  • Milföy hamurları ile üzerini kapatın, taşan kısımları makasla kesin.
  • 200 derecede 20 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sonra 10 dakika dinlenmeye bırakın.
  • Soğuduktan sonra servis tabağına ters çevirerek kağıdı çıkarın.
  • Üzerinde kuru domates ve süzme peynir ve otlarla servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025