Ters Kabak Tarifi
Ters Kabak tarifi: Ters Kabak için gerekli malzemeler nelerdir? Ters Kabak nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 porsiyon
Ters Kabak yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet orta boy kabak
- 6 adet milföy hamuru
- 2 yemek kaşığı parmesan peyniri (veya kaşar peyniri )
- 3-4 adet kuru domates
- 2 dilim dana jambon
- 1 dilim süzme peynir
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 tutam kekik
- 1 tutam nane
Ters Kabak tarifi nasıl yapılır?
- Tart kalıbınıza uygun boyutta bir yağlı kağıt koyun.
- Oda sıcaklığındaki tereyağını yağlı kağıda sürün.
- Üzerine kaşar peynirini veya parmesanı serpin.
- 1 cm kalınlığında kestiniz kabakları üzerine dizin.
- Jambonu da parçalayarak aralara koyun.
- Milföy hamurları ile üzerini kapatın, taşan kısımları makasla kesin.
- 200 derecede 20 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sonra 10 dakika dinlenmeye bırakın.
- Soğuduktan sonra servis tabağına ters çevirerek kağıdı çıkarın.
- Üzerinde kuru domates ve süzme peynir ve otlarla servis edin. Afiyet olsun.