Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Terkib-i Çeşidiyye Tarifi

Terkib-i Çeşidiyye

Terkib-i Çeşidiyye Tarifi

Terkib-i Çeşidiyye tarifi: Terkib-i Çeşidiyye için gerekli malzemeler nelerdir? Terkib-i Çeşidiyye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Terkib-i Çeşidiyye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 150 gram kuzu kıyması
  • 500 gram kuzu kuşbaşı
  • 1 çay bardağı çiğ badem
  • 3/4 çay bardağı kuru erik
  • 10-12 adet kuru kayısı
  • 1 adet orta boy elma
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 su bardağı ılık su
  • 4 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı tuz

Terkib-i Çeşidiyye tarifi nasıl yapılır?

  • Kuşbaşı etleri bir tencereye alın. Orta ateşte ocağınızın altını yakın ve tencerenin kapağını kapatın. Ara ara açıp karıştırın. Etler suyunu salıp çekince kuşbaşı etlerinizi ocaktan alın.
  • Bir karıştırma kabının ya da kasenin içerisinde nar ekşisi ve balı güzelce karıştırın. Üzerine yarım su bardağı ılık su ilave ederek karıştırmaya devam edin.
  • Kuru kayısıları ve erikleri enlemesine ikiye kesin.
  • Kuzu kıymasını bir kaba alın, içerisine tuz ve tarçın ilave edin. Kıymanızı güzelce yoğurun. Ardından ceviz büyüklüğünde toplar şeklinde yuvarlayın.
  • İlk aşamada pişirdiğiniz kuşbaşı etlerin üzerine hazırladığınız ballı nar ekşili karışımı ilave edin ve tencerenin kapağı kapalı bir şekilde 20-25 dakika kadar pişmeye bırakın.
  • O sırada çiğ bademleri bir kaseye alın. Üzerine sıcak su ilave edip 5-10 dakika kadar bekletin. Ardından kabuklarını soyun.
  • Pişmekte olan etlerin üzerine badem, erik ve 2 su bardağı ılık su ekleyerek, kapağını kapatıp pişirmeye devam edin.
  • Ardından bu malzemelerin üzerine köfte şeklini verdiğiniz kıymayı ve kayısıları da ekleyin.
  • Kapağını kapatın ve köftelerin de pişmesini sağlayın.
  • Elmaların çekirdekli kısımlarını çıkararak ince ince doğrayın. Bir kasenin içerisinde nişastayı 3-4 kaşık suyla açın.
  • Tencerenin içerisine nişastalı karışımı aktarıp karıştırın.
  • Elmaları da ilave edin. Elmaların tam ortasına dereotu da koyun ve kapağını kapatıp 20 dakika daha pişirin.
  • Piştikten sonra sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025