Teriyaki Soslu Tavuk Kanat Tarifi
Teriyaki Soslu Tavuk Kanat tarifi: Teriyaki Soslu Tavuk Kanat için gerekli malzemeler nelerdir? Teriyaki Soslu Tavuk Kanat nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Teriyaki Soslu Tavuk Kanat yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tavuklar İçin:
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı iri çekilmiş karabiber
- 750 gram tavuk kanat
Teriyaki Sos İçin:
- 2 yemek kaşığı soya sos
- 1/2 su bardağı et suyu
- 2 yemek kaşığı ketçap
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
Teriyaki Soslu Tavuk Kanat tarifi nasıl yapılır?
- Fırını 180 dereceye ayarlayın.
- Tavuk kanatlarını iyice kurulayın.
- Kuruladığınız kanatları bir kaseye alın. Kabartma tozu ve diğer baharatları ilave edip iyice ovalayın.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine kanatları aralıklar bırakarak düzgünce dizin.
- 30-35 dakika iyice pişirin.
Teriyaki Soslu Tavuk Kanat tarifinin püf noktası nedir?
Tavuğun iyice kurulandıktan sonra kabartma tozu, karabiber, tuz ve paprikayla birleştirilmesi baharatların tavuklara yapışmasına yardımcı olacaktır. Kabartma tozu tavuk kanatlarının çıtır çıtır olmasını sağlayacaktır.