Teriyaki Soslu Tavuk Tarifi
Teriyaki Soslu Tavuk tarifi: Teriyaki Soslu Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Teriyaki Soslu Tavuk nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Teriyaki Soslu Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram tavuk göğsü
- 3-5 yemek kaşığı soya sos
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı bal
- 1 çay kaşığı zencefil (taze varsa daha iyi)
- 2 diş sarımsak
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tutam susam
- 2 yemek kaşığı nişasta (isteğe bağlı)
- 1 yemek kaşığı sirke
Teriyaki Soslu Tavuk tarifi nasıl yapılır?
- Tavukları 1 tatlı kaşığı tuz ve nişasta ile harmanlayalım (isteğe bağlı).
- Yağı kızdırıp tavukları kızartalım. Yeşil soğan veya soya filizi sotelemek isterseniz tavukları kenara alıp aynı yağda soteleyebilirsiniz.
- Bir kasede su, sirke, soya sosu, şeker, bal, küçük doğranmış sarımsak ve zencefili iyice karıştıralım.
- Tavuklarla sosu tavada buluşturalım. Sos iyice kıvam alacak, şeker ve baldan dolayı yapışkan bir hale gelecek.
- Susam ve yeşil soğanla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.