Teriyaki Soslu Somon tarifi: Teriyaki Soslu Somon için gerekli malzemeler nelerdir? Teriyaki Soslu Somon nasıl yapılır?
Derin ve büyük bir tavayı ocağa koyun, altını yüksek açın, ısınmaya bırakın.
Soğanları yarım ay şeklinde orta kalınlıkta doğrayın. Tavaya sıvı yağ ile birlikte soğanları ekleyin.
Soğanlar sotelenirken sarımsak ve zencefili ufak parçalar halinde doğrayın. Dolmalık biberi uzun şeritler halinde doğrayın.
Soğanlar yumuşamaya başlayınca tavaya somonları, sarımsakları ve zencefili ekleyin.
Somonlar renk değiştirince biberleri, teriyaki sosu, sirkeyi, susam yağını ve tuzu ekleyin, 2 dakika daha pişirip ocaktan alın ve servis tabağına aktarın.
Somonların üzerine taze kıyılmış dereotu ve taze soğan parçalarını da ekleyip servis edin. Afiyet olsun.