Teriyaki Soslu Çökertme Kebabı Tarifi
Teriyaki Soslu Çökertme Kebabı tarifi: Teriyaki Soslu Çökertme Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Teriyaki Soslu Çökertme Kebabı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Teriyaki Soslu Çökertme Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Patates Kızartması İçin:
- 3 adet patates
- 2 su bardağı kızartma yağı
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tutam maydanoz (ince doğranmış)
Teriyaki Soslu Bonfile Dilimleri İçin:
- 250 gram bonfile
- 2 yemek kaşığı bal
- 1/2 su bardağı et suyu
- 2 diş sarımsak (püre)
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı parmesan peyniri (toz)
Teriyaki Soslu Çökertme Kebabı tarifi nasıl yapılır?
- Patateslerin kabuğunu soyup, rendeleyin.
- Kızartma yağını tavaya koyun ve iyice ısınmasını bekleyin.
- Rendelenen patatesleri kızartın. Kızartırken patatesler birbirine yapışacaktır. Kızaran patatesleri bir kaseye alın ve baharatlandırın.
Teriyaki Soslu Çökertme Kebabı tarifinin püf noktası nedir?
Etleri marine ettikten sonra tavada yüksek ısı kullanarak pişirebilirsiniz. Marinasyon sayesinde ekstra tavayı yağlamanıza gerek kalmayacaktır.
Teriyaki Soslu Çökertme Kebabı tarifi için servis önerisi
Etin piştikten sonra tavada kalan sulu kısmı sunum tabağını süslemek için kullanabilirsiniz.