Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tereyağlı Yumurta Kapama Tarifi

Tereyağlı Yumurta Kapama

Tereyağlı Yumurta Kapama Tarifi

Tereyağlı Yumurta Kapama tarifi: Tereyağlı Yumurta Kapama için gerekli malzemeler nelerdir? Tereyağlı Yumurta Kapama nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tereyağlı Yumurta Kapama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 5 adet yumurta
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı isot
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz-karabiber

Tereyağlı Yumurta Kapama tarifi nasıl yapılır?

  • Önce yumurtaları hafif kayısı kıvamına gelene dek haşlayın. Kabuklarını soyun ve boylamasına ikiye kesin.
  • Bir tavaya tereyağını alıp eritin, biraz kızartın. Yağa tadını ve rengini vermesi için baharatları da ilave edin.
  • Yumurtaları kesik kısımları alt tarafa gelecek şekilde tavaya dizin. Tavanın kenarından kaşıkla yağlardan alıp yumurtaların üzerine dökün. 2 – 3 dakika sonra ocaktan alıp sıcak sıcak servis edin.

Tereyağlı Yumurta Kapama tarifinin püf noktası nedir?

Yumurta sayısını kişi sayısına göre artırıp azaltabilirsiniz.

Tereyağlı Yumurta Kapama tarifi için servis önerisi

Yumurta kapamayı yaparken nane gibi dilediğiniz diğer baharatları da kullanabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025