Tereyağlı Yumurta Kapama Tarifi
Tereyağlı Yumurta Kapama tarifi: Tereyağlı Yumurta Kapama için gerekli malzemeler nelerdir? Tereyağlı Yumurta Kapama nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Tereyağlı Yumurta Kapama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
Tereyağlı Yumurta Kapama tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak yumurtaları haşlayın. Kabuklarının kolay soyulması için haşlanırken içerisine birkaç dilim limon atabilirsiniz.
- Haşlanmış yumurtaların kabuklarını soyun ve ortadan ikiye kesin.
- Bir tavada (bakır tava olursa daha lezzetli olur) yeterince tereyağını eritin. Yağı yakmamaya dikkat edin. Yağ kızmaya başladıktan sonra yumurtaların sarı yüzü yağa bakacak şekilde yatırın.
- 1-2 dakika bu şekilde pişmesini bekleyin ardından üzerine pul biber, tuz, karabiber ve kekik serpip ocaktan alın. Yumurta kapamanız hazır. Afiyetler olsun.
Tereyağlı Yumurta Kapama tarifi için servis önerisi
Dilerseniz sarımsaklı yoğurtla da servis edebilirsiniz.