Tereyağlı Yaprak Ciğer Tarifi
Tereyağlı Yaprak Ciğer tarifi: Tereyağlı Yaprak Ciğer için gerekli malzemeler nelerdir? Tereyağlı Yaprak Ciğer nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Tereyağlı Yaprak Ciğer yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 350 gram kuzu ciğeri
- 1 adet küçük boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 dal dereotu
- 2 dal maydanoz
Tereyağlı Yaprak Ciğer tarifi nasıl yapılır?
- Ciğeri yaprak şeklinde kesiyoruz, güveç kabımızı fırına koyup ısıtıyoruz.
- Tavaya sıvı yağı ve tereyağını koyup eritiyoruz.
- Yarım ay şeklinde doğradığımız soğanı ve sarımsağı kavuruyoruz. Ciğerleri ekleyip rengi koyulaşana kadar pişiriyoruz.
- Ciğerleri çok kurutmadan, yüksek ateşte pişiriyoruz. Pişmesine yakın baharatlarını ve tuzunu ekleyip biraz daha pişiriyoruz.
- Ciğerin sertleşmemesi için tuzunu pişmeye yakın ekliyoruz. Altını kapattıktan sonra doğradığımız maydanozu ve dereotunu ekleyip karıştırıyoruz.
- Güveç kabını fırından çıkarıp, ciğerleri koyup servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
Tereyağlı Yaprak Ciğer tarifi için servis önerisi
Yanında soğan salatası ile servis edebilirsiniz.