Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tereyağlı Yaprak Ciğer Tarifi

Tereyağlı Yaprak Ciğer

Tereyağlı Yaprak Ciğer Tarifi

Tereyağlı Yaprak Ciğer tarifi: Tereyağlı Yaprak Ciğer için gerekli malzemeler nelerdir? Tereyağlı Yaprak Ciğer nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tereyağlı Yaprak Ciğer yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 350 gram kuzu ciğeri
  • 1 adet küçük boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 dal dereotu
  • 2 dal maydanoz

Tereyağlı Yaprak Ciğer tarifi nasıl yapılır?

  • Ciğeri yaprak şeklinde kesiyoruz, güveç kabımızı fırına koyup ısıtıyoruz.
  • Tavaya sıvı yağı ve tereyağını koyup eritiyoruz.
  • Yarım ay şeklinde doğradığımız soğanı ve sarımsağı kavuruyoruz. Ciğerleri ekleyip rengi koyulaşana kadar pişiriyoruz.
  • Ciğerleri çok kurutmadan, yüksek ateşte pişiriyoruz. Pişmesine yakın baharatlarını ve tuzunu ekleyip biraz daha pişiriyoruz.
  • Ciğerin sertleşmemesi için tuzunu pişmeye yakın ekliyoruz. Altını kapattıktan sonra doğradığımız maydanozu ve dereotunu ekleyip karıştırıyoruz.
  • Güveç kabını fırından çıkarıp, ciğerleri koyup servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Tereyağlı Yaprak Ciğer tarifi için servis önerisi

Yanında soğan salatası ile servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025