Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tereyağlı Un Kurabiyesi Tarifi

Tereyağlı Un Kurabiyesi

Tereyağlı Un Kurabiyesi Tarifi

Tereyağlı Un Kurabiyesi tarifi: Tereyağlı Un Kurabiyesi için gerekli malzemeler nelerdir? Tereyağlı Un Kurabiyesi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tereyağlı Un Kurabiyesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket margarin (veya 250 gram tuzsuz tereyağı)
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 7 su bardağı un (hamur çok sert olacak)
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Tereyağlı Un Kurabiyesi tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak derin bir kaba 2 su bardağı pudra şekerini alıyoruz. Ayrı bir tavada tereyağını eritip iyice kızartıyoruz.
  • Tereyağını da pudra şekerinin üzerine döküyoruz. Biraz ılık olması için üzerine 1 su bardağı zeytinyağını döküyoruz.
  • Un koyup üzerine kabartma tozu ekleyip yoğuruyoruz. Eğer hamurumuz yumuşak olursa kurabiyemiz dağılır o yüzden çok sert bir hamur elde ediyoruz.
  • Elimizle uzun ve düz bir şekil veriyoruz, sıkıştırıyoruz ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz aralıklı bir şekilde. Soğuk fırına koyup 180 derecede 20-23 dakika pişiriyoruz. (Ben fansız pişiriyorum)
  • Çatlayınca fırından alıyoruz. Kesinlikle kızarmasını beklemeyelim. Afiyet olsun.

Tereyağlı Un Kurabiyesi tarifinin püf noktası nedir?

Fırınımızın kesinlikle soğuk olması gerekiyor. Kurabiyenin beyaz kalması çok önemli, kızarmadan çıkarıyoruz. Hamurumuz ne kadar sert olursa kurabiyemiz o kadar güzel çatlar.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025