Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tereyağlı Tuzlu Mini Poğaça Tarifi

Tereyağlı Tuzlu Mini Poğaça

Tereyağlı Tuzlu Mini Poğaça Tarifi

Tereyağlı Tuzlu Mini Poğaça tarifi: Tereyağlı Tuzlu Mini Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Tereyağlı Tuzlu Mini Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tereyağlı Tuzlu Mini Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet yumurta
  • 1 paket yaş maya
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ (ya da zeytinyağı) (karışım halinde de olur)
  • 1/2 su bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5,5 su bardağı un
  • 125 gram tereyağı ya da margarin (üzeri için)

Tereyağlı Tuzlu Mini Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • ilk olarak maya ve şeker bir miktar ılık suda eritilir. Daha sonra sıvılar iyice karıştırılır ve kontrollü bir şekilde un eklenir.
  • Hafif yumuşak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edeceğiz.
  • Hamurun üzerini örtüp 45 dakika sıcak ortamda mayalanmaya bırakılır.
  • Mayalandıktan sonra hamurun havasını alıp şekil vermeye başlanır, elde ettiğimiz mini poğaçalarımızın üzerine erittiğimiz tereyağı sürülür ve tuz serpilir.
  • Poğaçalar 180 derece alt üst fanlı önceden ısıttığımız fırında üzeri nar gibi kızarana kadar tutulur. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025