Tereyağlı Tuzlu Mini Poğaça Tarifi
Tereyağlı Tuzlu Mini Poğaça tarifi: Tereyağlı Tuzlu Mini Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Tereyağlı Tuzlu Mini Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
35 adet küçük boy
Tereyağlı Tuzlu Mini Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yumurta
- 1 paket yaş maya
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ (ya da zeytinyağı) (karışım halinde de olur)
- 1/2 su bardağı ılık süt
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5,5 su bardağı un
- 125 gram tereyağı ya da margarin (üzeri için)
Tereyağlı Tuzlu Mini Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- ilk olarak maya ve şeker bir miktar ılık suda eritilir. Daha sonra sıvılar iyice karıştırılır ve kontrollü bir şekilde un eklenir.
- Hafif yumuşak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edeceğiz.
- Hamurun üzerini örtüp 45 dakika sıcak ortamda mayalanmaya bırakılır.
- Mayalandıktan sonra hamurun havasını alıp şekil vermeye başlanır, elde ettiğimiz mini poğaçalarımızın üzerine erittiğimiz tereyağı sürülür ve tuz serpilir.
- Poğaçalar 180 derece alt üst fanlı önceden ısıttığımız fırında üzeri nar gibi kızarana kadar tutulur. Afiyet olsun.