Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tereyağlı Sade Kurabiye Tarifi

Tereyağlı Sade Kurabiye

Tereyağlı Sade Kurabiye Tarifi

Tereyağlı Sade Kurabiye tarifi: Tereyağlı Sade Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Tereyağlı Sade Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tereyağlı Sade Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 200 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 3 -3,5 su bardağı un

Tereyağlı Sade Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Oda sıcaklığındaki tereyağını bir kaba alın üzerine toz şeker ilave ederek çırpmaya başlayın.
  • Tereyağı ve şeker kremamsı bir kıvam alana kadar 7-8 dakika kadar çırpın. Ardından tek tek yumurtaları ilave edin. Yumurtaları harca yedirmek içinn güzelce çırpın.
  • Vanilya ve kabartma tozunu da ekleyerek spatula yardımıyla karıştırın. Unu da azar azar ilave ederek harcı toparlayın.
  • Ele yapışmayan, bir hamur elde edin. Hamuru tezgahta orta kalınlıkta bir rulo halinde yuvarlayın ve streç filmle sarın.
  • Buzlukta 20 dakika kadar dondurun. Ardından çıkarıp üzerinden streç filmi alın. Bıçak yardımıyla 2 cm kalınlığında kalın.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine kestiğiniz kurabiyeleri dizin. 180 derecede ısıtılmış fırında 8-12 dakika arası rengi çok hafif değişene kadar pişirin.
  • Ardından çıkarıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra afiyetle tüketin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025