Tereyağlı Sade Kurabiye Tarifi
Tereyağlı Sade Kurabiye tarifi: Tereyağlı Sade Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Tereyağlı Sade Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 büyük tepsi
Tereyağlı Sade Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 200 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 3 -3,5 su bardağı un
Tereyağlı Sade Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Oda sıcaklığındaki tereyağını bir kaba alın üzerine toz şeker ilave ederek çırpmaya başlayın.
- Tereyağı ve şeker kremamsı bir kıvam alana kadar 7-8 dakika kadar çırpın. Ardından tek tek yumurtaları ilave edin. Yumurtaları harca yedirmek içinn güzelce çırpın.
- Vanilya ve kabartma tozunu da ekleyerek spatula yardımıyla karıştırın. Unu da azar azar ilave ederek harcı toparlayın.
- Ele yapışmayan, bir hamur elde edin. Hamuru tezgahta orta kalınlıkta bir rulo halinde yuvarlayın ve streç filmle sarın.
- Buzlukta 20 dakika kadar dondurun. Ardından çıkarıp üzerinden streç filmi alın. Bıçak yardımıyla 2 cm kalınlığında kalın.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine kestiğiniz kurabiyeleri dizin. 180 derecede ısıtılmış fırında 8-12 dakika arası rengi çok hafif değişene kadar pişirin.
- Ardından çıkarıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra afiyetle tüketin.