Tereyağlı Reçelli Çıtır Rulo Tarifi
Tereyağlı Reçelli Çıtır Rulo tarifi: Tereyağlı Reçelli Çıtır Rulo için gerekli malzemeler nelerdir? Tereyağlı Reçelli Çıtır Rulo nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 adet
Tereyağlı Reçelli Çıtır Rulo yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet yufka
- 200 gram böğürtlen reçeli
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı süt
Tereyağlı Reçelli Çıtır Rulo tarifi nasıl yapılır?
- Bir kabın içinde oda sıcaklığındaki sütü ve eritimiş 1,5 yemek kaşığı tereyağını ekleyip karıştıralım. Yarım kaşık tereyağını üzerine sürmek için ayıralım.
- Üçgen şeklindeki yufkamızın geniş kısmına 1 yemek kaşığı reçeli koyalım. Reçelli bölgeyi sarıp geri kalan kısmı fırça yardımı ile hazırladığımız tereyağlı sütlü sosu yedirip rulo şekilde saralım.
- Her bir parça için aynı işlemi tekrarayalım.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize dizip üzerlerine kalan erimiş tereyağını sürelim. 180 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkar çıkmaz üzerlerine pudra şekeri dökelim. Afiyetler olsun!
Tereyağlı Reçelli Çıtır Rulo tarifinin püf noktası nedir?
Sıcak servis etmenizi tavsiye ederim.