Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tereyağlı Pilav Tarifi

Tereyağlı Pilav

Tereyağlı Pilav Tarifi

Tereyağlı Pilav tarifi: Tereyağlı Pilav için gerekli malzemeler nelerdir? Tereyağlı Pilav nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tereyağlı Pilav yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıcak su

Tereyağlı Pilav tarifi nasıl yapılır?

  • Pirinçler 15 dakika ılık suda bekletilir.
  • Tereyağı eritilir ve pirinçler kavrulur.
  • Ocak kısılır ve sıcak su eklenir. Tuz eklenir ve kapak kapatılıp pişirilir.
  • 5 dakika sonra kontrol edilir ve hafif demlenir. Afiyet olsun.

Tereyağlı Pilav tarifinin püf noktası nedir?

Pirinçlerin önden suda beklemesi tane tane olmasını sağlar. Suda bekleme sonrası süzgeçle süzmek şart. Sıcak su ekleme öncesi ocağı en düşüğe almak şarttır. 1 adet kesme şeker de eklenebilir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025