Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tereyağlı Patatesli Yumurta Tarifi

Tereyağlı Patatesli Yumurta

Tereyağlı Patatesli Yumurta Tarifi

Tereyağlı Patatesli Yumurta tarifi: Tereyağlı Patatesli Yumurta için gerekli malzemeler nelerdir? Tereyağlı Patatesli Yumurta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tereyağlı Patatesli Yumurta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet büyük boy patates
  • 2 yemek kaşığı (tepeleme) tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı (veya sıvı yağ)
  • 5 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Tereyağlı Patatesli Yumurta tarifi nasıl yapılır?

  • Patatesi soyun ve 0,5 cmden daha ince olacak şekilde dilimleyin. İnce dilimlemeniz patateslerin tam pişmesi ve kıvamını bulması için oldukça önemli.
  • Sahan tava içerisine tereyağı ve zeytinyağını ekleyin. En kısık ateşte eritin. Eridikten sonra Yuvarlak ve incecik dilimler halinde kestiğiniz patatesleri sahanın tabanına güzelce yayın. Üzerine 1 çay kaşığı tuz serpin. En kısık ateşte kapağı kapalı halde pişmeye bırakın.
  • Bu sırada yumurta, süt ve kalan baharatları geniş bir kasede çırpın. Patatesler 10-12 dakika kadar kapağı açılmadan piştikten sonra çatalla kontrol edin. Yumuşamış ve kenar kısımları da pişmişse yumurtalı karışımı üzerine dökün ve kapağını kapatın.
  • Kapağı kapalı halde tekrar bir 10-12 dakika daha en kısık ateşte pişmeye bırakın. Pişmeye yakın tahta bir kaşıkta üst kısmının kıvamını kontrol edin. Yumurta kabarıp pişmiş ve patatesler yumuşamışsa ocaktan alın. Sıcak sıcak servis edin.

Tereyağlı Patatesli Yumurta tarifinin püf noktası nedir?

Ağzı kapalı olarak tereyağın içerisine tamamen giren patatesleri confit yöntemine benzer bir şekilde pişirmeniz gerektiğinden en kısık ateşte uzun süre pişmelidir. Patateslerin ince doğraması bu tarif için elzemdir. Dilerseniz minikçe küp küp doğrayıp rendeleyerek de aynı tarifi hazırlayabilirsiniz, pişmesi daha kısa sürecek ve boyutu küçük olacağından patatesler daha iyi pişecektir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025